Otelleri bekleyen tehlike!

Otelleri bekleyen tehlike!
Thomas Cook'un iflasıyla küçük ve orta ölçekli yüzlerce otelin yeni sezona mali krizle girmesinden endişe ediliyor.

Dünyanın en eski seyahat acentesi olarak bilinen 178 yıllık İngiliz tur operatörü Thomas Cook'un iflası, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'deki turizmciler tarafından da kaygıyla izleniyor. Türk şirketlerinin alacaklarının birkaç yüz milyon sterline ulaşabileceğini belirten turizm sektörünün temsilcileri, özellikle küçük ve orta ölçekli otellerin 2020 sezonuna ciddi bir mali krizle girebileceğine dikkat çekiyor.

Her yıl 1 milyon turist taşıdığı Türkiye´de 29 oteli bulunan Thomas Cook´un geçtiğimiz yıl satış geliri dünya genelinde 2017 yılına göre yüzde 6 artarak 9 milyar 584 milyon sterline yükselirken, şirketin en fazla satış gelirleri Türkiye ve Kuzey Afrika’ya olmuştu. Türkiye´ye satışları yüzde 70 gibi rekor düzeyde artan Thomas Cook’un Türkiye pazarından 2018 yılında elde ettiği satış gelirleri 347 milyon sterline(2 milyar 436 milyon TL) çıkması dikkat çekmişti.

OTELLERİN ÖNEMLİ MİKTARDA ALACAKLARI VAR

Thomas Cook’un faaliyetlerini durdurması nedeniyle Alanya, Side, Kemer, Fethiye, Bodrum ve Marmaris başta olmak üzere birçok turizm beldesinde otellerin ve hizmet sağlayıcılarının önemli miktarda alacakları bulunduğunu hatırlatan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Firuz Bağlıkaya, “Tur operatörünün müşterisi tüketiciler açısından, zararlarının giderilmesi söz konusu olsa da Thomas Cook ile iş ortaklığı yapan, onlar adına tüketicileri ağırlayan ülkemiz işletmelerinin ticari olarak ciddi kayıpları oldu. Yaşanan bu durum, bu sezonun yanı sıra  bir sonraki sezonu da derinden etkileyecektir. Başta oteller olmak üzere tüm tedarikçileri maalesef çok zor bir süreç bekliyor. Bu krizi de sektörümüzün dayanışması ve hükümetimizin desteği ile atlatacağımıza inanıyor, bu tür krizlerin bir daha yaşanmamasını ve ülkemiz turizm tüketicileri için de etkin güvencelere bir an önce kavuşmamızı temenni ediyorum” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar