Otellerde yer bulamayan valiyi arıyor! Turist sayısı 2 milyonu geçti

Otellerde yer bulamayan valiyi arıyor! Turist sayısı 2 milyonu geçti
Yasaklardan sonra bayram tatilinde herkes Ege, Akdeniz bölgesine akın etti. Antalya Valisi Vali Ersin Yazıcı, yoğunluğu "Birkaç kişi beni de aradı, 'Biz yer bulamıyoruz, yardımcı olur musunuz' diye." ifadesiyle dile getirdi.

Kurban Bayramı tatili için genelge Antalya tercih ediliyor. Bu sene Antalya'da yoğunluk olması bekleniyor. Antalya Valisi Ersin Yazıcı, turizm ve alınacak güvenlik önlemleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

GÜNLÜK 70-80 BİN GİRİŞ BEKLENİYOR

Yurt dışından günlük 48-50 bin misafirin havalimanından giriş yaptığını belirten Vali Yazıcı, hafta sonu ise 1 günde 68 bin misafir geldiğini söyledi. Rusya'nın açılmasıyla bu ülkeden günlük 20-26, ortalama 20 bin civarı giriş olduğunu kaydeden Yazıcı, "Dolayısıyla geçen yılki rakamları çok ciddi miktarlarda aştık. Çünkü geçen yıl temmuz ayında durum çok iç açıcı değildi. Bayramla birlikte 70-80 bin civarında günlük giriş ümit ediyoruz. Şu ana kadar yabancı olarak en yüksek 68 bini gördük" diye konuştu. 

680 BİN YATAK DOLDU

Herkesi Antalya'ya beklediklerini söyleyen Vali Yazıcı, "Antalya normal Antalya oldu artık. 1 yılı aşkın süredir pandeminin olumsuz etkilerini üzerinden attı. Bu şehir yerli ve yabancı bütün misafirlerini bekliyor. 680 bine yakın yatağımız var, pansiyondan 5 yıldızlı otele kadar. Bu 9 günlük süreçte tamamının dolu olacağını değerlendiriyoruz. 680 bin full olarak değerlendirirsek en az 680 bin kişi gelmiş olacak" diye konuştu. 

VALİYE TELEFON AÇIYORLAR 

Turizmcilerin 'Rezervasyonsuz gelmeyin' uyarılarına da dikkati çeken Vali Yazıcı, "Birkaç kişi beni de aradı, 'Biz yer bulamıyoruz, yardımcı olur musunuz' diye. Gerçekten bayram süresince büyük bir akın bekliyoruz. Yurt içinden büyük bir talep var. Gerçekten doğru söylüyor turizm işletmecileri. Rezervasyonlu gelmek lazım şehre yoksa sıkıntı yaşayabilirler. Yer bulmayla ilgili birkaç arkadaşım aradı Ankara'dan 'Yer bulamıyoruz' dediler. Biz de yardımcı olmaya çalıştık ama çok mutluyum, şehir mutlu, şehrin morali düzeldi. Turizm her şeyi bu şehrin. Önceden rezervasyonlu gelinmesinde fayda var" dedi. 

 2,2 MİLYONU AŞTI

Yurt dışından şu ana kadar 2 milyon 200 bin yabancı turist girişi olduğunu açıklayan Vali Ersin Yazıcı, "Bu geçen yıla göre iyi ama 2019'a göre çok düşük bir rakam. Zaten yurt dışından günlük 50 bin civarı girişimiz var ve biraz daha artmasını bekliyoruz. Bayramın devamında yabancı turizmin biraz daha artarak devam edeceğini ümit ediyoruz. Dolayısıyla sezonu iyi geçireceğiz ve inşallah kasıma kadar dolu bir sezon bekliyoruz" diye konuştu. 

DHA 

 

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar