ÖSYM'den DGS başvuru duyurusu: İşte DGS ile ilgili tüm detaylar

ÖSYM'den DGS başvuru duyurusu: İşte DGS ile ilgili tüm detaylar
DGS başvuru işlemleri ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden alınmaya başlandı. Yapılacak DGS sınavının başvuru işlemi için sınav ücreti 130 lira olarak belirlendi. DGS başvuru zamanını kaçıranlar DGS geç başvuru için Temmuz ayını beklemek zorunda kalacak. DGS geç başvuru ise 195 lira olacak. 9 Ağustos'ta yapılacak DGS hakkında bilgiler...

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı için (2020-DGS) başvurular başladı.

ÖSYM'den yapılan açıklamada, 2020-DGS'nin 9 Ağustos'ta yapılacağı hatırlatıldı.

Adaylar, başvurularını 9-17 Haziran tarihleri arasında, ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla elektronik ortamda veya bireysel olarak Başkanlığın "ais.osym.gov.tr" internet adresinden yapabilecek.

Sınava ilişkin ayrıntılı bilgi 2020-DGS Kılavuzu'nda yer alıyor.

SINAV TARİHİ NE ZAMAN? 

Koronavirüs önlemleri kapsamında ÖSYM'nin 2020 sınav takvimi güncellendi. ÖSYM takviminde yer alan bilgilere göre; Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 9 Ağustos'ta uygulanacak.

DGS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

DGS hakkında adaylar araştırma yapmaya devam ediyor. DGS 2020'nin yaklaşmasıyla birlikte binlerce aday üniversiteden 4 yıllık lisans diploması alabilmek için yarışacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar