ÖSYM eski başkanı Ali Demir' FETÖ üyeliğinden yargılanıyor ama kaldığı ve çalıştığı yer ödül gibi...

ÖSYM eski başkanı Ali Demir' FETÖ üyeliğinden yargılanıyor ama kaldığı ve çalıştığı yer ödül gibi...
ÖSYM eski başkanı Ali Demir, FETÖ üyeliğinden 18 yıl hapis istemiyle yargılanırken İstanbul Teknik Üniversitesi’nde akademisyen olduğu ve lojmanında kaldığı ortaya çıktı.

FETÖ suçundan yargılanan ÖYSM eski başkanı Ali Demir'in ilk olayı 2010'da KPSS sorularının çalındığı ortaya çıkınca olmuştu. 27 Mart 2011'de ise 1.7 milyon adayın girdiği 2011-YGS'de şifre skandalı patlak verdi.

Kopya skandallarının ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Demir hakkında FETÖ üyeliği iddiasıyla soruşturma başlattı. Demir, ev hapsine alındı. ‘FETÖ üyeliği' ve ‘zincirleme şekilde görevi kötüye kullanma' suçlarından 18 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Demir hakkında şoke eden gerçek ortaya çıktı.

Sözcü'den Fahrettin Öztürk'ün haberine göre, Demir'in, İstanbul Teknik Üniversitesi'nde hala akademisyen olduğu ve lojmanda kaldığı gün yüzüne çıktı. Demir'in İTÜ'de akademisyen olarak görev yapması soru işaretlerine neden oldu.

 

20szt11a-ist-izm-ant-trb-ank-adn.jpg

"İTÜ'YE DÖNDÜM"

Ali Demir, ÖSYM Başkanlığı sırasında yaşanan kopya skandalları ve FETÖ iddiaları üzerine hakkında açılan iki dava ve bir soruşturmanın birleştiğini belirtti. 

Özetle şunları söyledi:

“ÖSYM sorularının matbaaya giderken FETÖ tarafından kopyalandığı iddiasını ortaya atan kişi ifadesini polis zoruyla verdiğini söyledi. ÖSYM'de 4 yıl başkanlık yaptıktan sonra yine ilgili yasa gereğince İTÜ'deki görevime döndüm.”
 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar