Osman Müftüoğlu yeni normalleşmeyi yerden yere vurdu

Osman Müftüoğlu yeni normalleşmeyi yerden yere vurdu
Hürriyet gazetesi yazarı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, korona virüs salgını kapsamında yeni normalleşme sürecine ilişkin stratejiyi eleştirdi.

Hürriyet gazetesi yazarı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, koronavirüs salgını kapsamında yeni normalleşme adımlarına ilişkin olarak, "Yeni strateji bu haliyle pek de inandırıcı görünmüyor, güven vermiyor" değerlendirmesinde bulundu.

Normalleşme stratejisinin inandırıcı olmadığını kalın çizgilerle belirten Müftüoğlu yazısında, "Günlük vaka sayılarındaki artış pandemi matematiğine aşina herkes için korkutucu. Ve tam da günlük rakamların 10 binleri geçtiği farklı bir dönemde salgında neticeyi derinden etkileyecek önemli kararlar aldık ve 'yerinde karar dönemi' diye tanımlanan farklı bir uygulamaya geçtik. Uygulamanın esasında, 'kademeli esnetme' yerine 'renklendirilmiş normalleşme' diyebileceğimiz farklı bir uygulama var. Enfeksiyon hastalıkları veya halk sağlığı uzmanı olmasam da süreci başından beri dikkatle izleyen, her aşamasında ilgili hocalarla yoğun bilgi alışverişinde bulunan 40 yıllık bir 'hekimlik tecrübesi'yle baktığımda bu yeni uygulamaya katıldığımı, yürekten bir “Evet, doğrusu yapıldı” diyebileceğimi söylemem çok güç. Üstelik itiraf edeyim, benim gibi düşünen uzmanların sayısı da oldukça fazla. Kısacası bu yeni uygulama, bu yeni strateji bu haliyle pek de inandırıcı görünmüyor, güven vermiyor" diye ifade etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar