Osman Kavala'nın müebbet hapsi istendi

Osman Kavala'nın müebbet hapsi istendi
Gezi Parkı davasında esas hakkındaki görüşünü mahkemeye bildiren İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, davanın tek tutuklu sanığı Osman Kavala ile sanıklar Yiğit Aksakoğlu ve Mücella Yapıcı hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapsi cezası istedi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Gezi Parkı davasında esas hakkındaki görüşünü mahkemeye bildirdi. Savcılık, davanın tek tutuklu sanığı iş insanı Osman Kavala ile sanıklar Yiğit Aksakoğlu ve Mücella Yapıcı'nın ağırlaştırılmış müebbet hapsini istedi.

DİĞER SANIKLARA 15-20 YIL İSTENDİ

Üç ismin, halen firari olan sanıklar ile birlikte fikir ve eylem birliği içerisinde hareket ederek 'Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükûmetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs' suçunu işlediğini belirten savcılık, sanıklar Çiğdem Mater Utku, Ali Hakan Altınay, Mine Özerden, Şerafettin Can Atalay, Tayfun Kahraman, Yiğit Ali Ekmekçi'nin de bu suçun işlenmesine yardımcı oldukları gerekçesiyle 15 yıldan 20 yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını talep etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar