Osman Kavala tutuklandı

Osman Kavala tutuklandı
Gezi Parkı davasındaki beraat kararı sonrası 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında hakkında gözaltı kararı çıkarılan Osman Kavala tutuklandı.

Silivri Cezaevi'ndeki tahliyesinin ardından dün akşam saatlerinde gözaltına alınan Osman Kavala'nın İstanbul Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlandı. Kavala için Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklama kararı verildi.

Kavala'nın adliyedeki işlemlerin tamamlanmasının ardından cezaevine sevk edileceği öğrenildi.

BERAAT VE TAHLİYE KARARI VERİLMİŞTİ

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi, Gezi Parkı odaklı olaylara ilişkin 16 sanığın yargılandığı davayı karara bağlamış, aralarında Osman Kavala'nın da bulunduğu 9 sanığın, "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs", "mala zarar verme", "nitelik yağma", "tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması veya el değiştirilmesi", "kasten yaralama", "ağırlaştırılmış yaralama" ve "Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet" suçlarından beraatlerine karar vermişti.

Sanıkların üzerlerine yüklenen suçların işlendiğine dair mahkumiyete yeter derecede hukuka uygun somut ve kesin delil bulunmadığı gerekçesiyle beraat kararı veren mahkeme heyeti, dosyanın tutuklu sanığı Osman Kavala'nın da tahliyesine hükmetmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar