Orhan Bursalı'dan olay yazı! Erdoğan ve Bahçeli'nin bu hamlesi Akşener'i iktidara götürüyor 

Orhan Bursalı'dan olay yazı! Erdoğan ve Bahçeli'nin bu hamlesi Akşener'i iktidara götürüyor 
Cumhuriyet gazetesi yazarı Orhan Bursalı bugünkü yazısında MHP ile AKP birlikteliğinin İYİ Parti lideri Meral Akşener'i iktidara yükselttiğine dair bir yazı kaleme aldı.

Cumhuriyet yazarı Orhan Bursalı bugünkü "MHP - AKP birlikteliği Meral Hanım’ı iktidara yükseltiyor" başlıklı yazısında 5 yıl boyunca MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin adım adım AKP'ye yanaştığını ve bu birliktelikle İYİ Parti Lideri Meral Akşener'in sıyrıldığını ifade etti. 

Erdoğan'ın Bahçeli’ye hukuki destekleri sayesinde Bahçeli’nin partisine egemen olması, MHP ile AKP arasındaki yakınlaşmanın ve bugünkü büyük birlikteliğin en önemli başlangıç noktası olduğunu kaydeden Bursalı şunları yazdı: 

"Meral Hanım o zaman MHP’nin başında olsaydı, bugünkü merkez sağ görüşleriyle çok başarılı profil çizen Meral Hanım mı olurdu, bilmiyoruz.

Ama Meral Hanım MHP’nin başına geçseydi, şüphesiz ki partiyi çok daha dikkatli bir şekilde ama bugünkü MHP’den uzak bir çizgiye taşırdı.

En önemlisi: AKP’ye ve RTE’ye destek çıkar, onun iktidarda kalmasına, Başkanlık Sistemi’nin kabul edilmesine evet der, RTE’nin başkan seçilmesini sağlar mıydı? İşte bu şüpheli! Bileğinin hakkıyla alacağı parti liderliğine güçlü bir şekilde oturacak ve AKP’ye muhtaç olmayacaktı (Meral Hanım’ı 2011 seçimlerinde Ali Sirmen ile yaptığımız bir TV programında konuk olarak aldığımızı anımsıyorum!)

MHP’nin AKP ile birlikteliğini, Meral Akşener’in parti içindeki mücadelesinin sonucu tayin etmiştir bile diyebiliriz. (Bahçeli ve parti sözcüsünün bu yazıyı protesto etmesine gerek yok, nihayet bir siyaset analiz bu!)

4-5 yıllık AKP – MHP yakınlaşması neredeyse evlilik noktasına vardı.

Akşener’i yükselten sonuç

Fakat bu yakınlaşma birlikte var olma yakınlaşmasıdır.

"EMİN ADIMLARLA YÜKSELİYOR"

Fakat bu birlikte var olma yakınlaşması kendi panzehrini üretmesini de engelleyemedi; bütünleşme ortak iktidarlarını garantilemiyor, birlikte geriliyorlar ve Meral Hanım başarılı bir merkez parti konumuna doğru emin adımlarla yükseliyor.

AKP- MHP birlikteliğinin mecburiyeti, 2023 seçimlerine kadar mı yoksa sürekli mi göreceğiz, MHP Kongresi şimdilik kaçınılmaz birlikteliğin gösterisi olacak.

EN BELİRLEYİCİ İKTİDAR ALTERNATİFİ

Öte yandan ise Meral Akşener de Millet İttifakı iktidarına doğru yürüyor.

MHP ile birleşme, 4 yıl boyunca AKP’ye RTE’ye önemli iktidar dönemi yaşattı. 

Ama sonuçları itibarıyla Meral Hanım’ı da ülkenin en belirleyici iktidar alternatif yaptı.

Önlenemez bir gelişme."

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar