Orgeneral Küçükakyüz: “KKTC’yi korumaya devam edeceğiz”

Orgeneral Küçükakyüz: “KKTC’yi korumaya devam edeceğiz”
KKTC’nin resmi davetlisi olarak Ada’ya gelen Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, “Kardeş KKTC’yi dün olduğu gibi bugün ve yarın da korumaya, KKTC'nin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Orgeneral Küçükakyüz: “KKTC’yi korumaya devam edeceğiz”

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamaları için Ada'ya gelen Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz'ü kabul etmesi dikkat çekti.

Akıncı, 20 Temmuz Barış Harekatının 45. Yılında Küçükakyüz ve heyetini KKTC'de görmekten onur duyduklarını ifade ederken; Orgeneral Küçükakyüz de, “Kardeş KKTC’yi dün olduğu gibi bugün ve yarın da korumaya, KKTC'nin yanında olmaya devam edeceğiz” dikkat çeken sözleri dile getirdi.

“BARIŞ VE HUZUR VAR”

Cumhurbaşkanı Akıncı, “45 yıl önce Yunanistan'ın darbe girişimi başarılı olsaydı Ada bugün Yunanistan'a bağlı olacaktı. Bu TSK ve Mücahitlerin omuz omuza verdiği mücadele sayesinde engellendi. Bugünkü barış ve huzur içinde yaşam sağlandı” dedi. “Akıl yolu, işbirliği yolu öneriyoruz ama sağduyulu sesimiz duyulmuyor” diyen Akıncı, bölgede Türkiye'nin dostluğuna, Türkiye gibi büyük bir ülkeyle işbirliğine ihtiyaç olduğunu belirtti.

“KKTC'Yİ KORUMAYA DEVAM”

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Küçükakyüz de, kardeş KKTC’yi dün olduğu gibi bugün ve yarın da korumaya, yanında olmaya devam edeceklerini söyledi.  20 Temmuz Barış Harekatının 45. Yılında KKTC'de bulunmaktan onur duyduğunu belirten Küçükakyüz, Akıncı'ya Türkiye Savunma bakanının mektubu ve plaketi ile Türk hava kuvvetleri plaketini sundu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar