Oppo, Türkiye'ye yatırım yapma kararı aldı

Oppo, Türkiye'ye yatırım yapma kararı aldı
Oppo, ülkemizde akıllı telefon üreteceğine dair çıkan iddiaları doğruladı. Şirket, önümüzdeki süreçte Türkiye'ye daha fazla yatırım yapmak istediğini açıkladı.

Oppo'dan Türkiye'ye yatırım açıklaması

Çinli akıllı telefon üreticisi Oppo'nun Türkiye'ye yönelik yatırım yapma kararı aldığından ve akıllı telefon üreteceğinden bahsedilmişti. Çinli şirket açıklama yapma gereği duydu.

OPPO YATIRIM KARARINI DOĞRULADI
Türkiye'ye kısa süre önce gelen Çinli şirket Oppo, ülkemize yapacağı yatırımı resmen doğruladı. Açıklamada görüşlerine yer verilen Oppo Türkiye Genel Müdürü Weijian Zhou, Oppo'nun yerli topluma vermiş olduğu sözün bir parçası olarak, bir süredir Türkiye'ye daha fazla yatırım yapmayı düşündüğünü belirtti.

İSTANBUL VE KOCAELİ'DE TESİS
Oppo Türkiye Genel Müdürü Zhou, ocak ayında yaptığı açıklamada, Avrupa pazarında en çok satışı Türkiye'de yaptıklarını ve bölgede Türkiye'ye ayrı bir önem verdiklerini belirtmişti. Bloomberg HT'ye bilgi veren üç kaynağa göre İstanbul ve Kocaeli bölgesinde kurulacak tesisle üretimin tamamen Türkiye'de gerçekleşeceği ve montaj olmayacağı belirtiliyor.

50 MİLYON DOLARLIK YATIRIM
Yaklaşık 50 milyon dolarlık yatırımla üretime başlayacak tesis için yatırım teşvik belgesinin alındığı ve gerekli kuruluş işlemlerinin tamamlandığı belirtiliyor. Bazı modellerini Türkiye'de üretmeyi planlayan Oppo'nun, başta Avrupa pazarı olmak üzere ihracat yapacağı da belirtildi.

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar