Önce intihar, sonra veda etti

Önce intihar, sonra veda etti
ABD’nin New York kentinde yaşayan 24 yaşındaki Yocheved Gourarie, yüksek bir binadan atlayarak intihar etti. Genç kadın, bir gün sonrası için ‘kurduğu’ Instagram paylaşımıyla sevenlerine veda etti.

Önce intihar, sonra veda etti

ABD’nin New York kentinde yaşayan 24 yaşındaki Yocheved Gourarie, yüksek bir binadan atlayarak intihar etti. Genç kadın, bir gün sonrası için ‘kurduğu’ Instagram paylaşımıyla sevenlerine veda etti: “Bunu okuyorsanız ben gitmişim demektir.”

Gourarie, kentin cazibe merkezlerinden ‘Vessel’ adlı yapıya gitti; bir bilet aldı en üst kata çıktı ve aşağı atladı. Olay yerine giden sağlık ekipleri onun öldüğünü belirledi.
 
İntihar planını yaparken Instagram hesabından ‘ileri tarihli paylaşım’ seçeneğini kullanan Gourarie bir gün sonra yayınlanmak üzere bir veda mesajı kaleme aldı: “Bunu okuyorsanız ben gitmişim demektir. Neden gittiğimin nedenlerine girmek istemiyorum. (…)

Hepiniz hayatımı çok daha mutlu, aydınlık hale getirdiniz. Hiçbiriniz bunun olması için bir şey -ya da daha fazla bir şey- yapamazdınız. Yapabileceğinizin en iyisini yaptınız ve ben bunun için müteşekkirim. Artık acı çekmediğimi düşünerek biraz olsun teselli bulduğunuzu umut ediyorum. Sizi seviyorum.”

Anne-babasına da ayrı bir mesaj bıraktığını belirten Gourarie’nin, çocukluk yıllarından beri anoreksiya (yeme bozukluğu) ve depresyonla mücadele ettiği belirtildi.

Psikoloji ve sinirbilimi eğitimi alan genç kadın, Instagram’da paylaştığı bir mesajda 12 yaşından beri anoreksiyayla mücadele ettiğini yazmış, Ulusal Yeme Bozuklukları Birliği’ni çalışmalarından ötürü övmüştü.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar