Ömrümüzün kaç saatini kahve içmeye ayırıyoruz?

Ömrümüzün kaç saatini kahve içmeye ayırıyoruz?
Bin 200 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen araştırmaya göre, Türk kahvesine olan ilgi arttı. Ortalama tüketimin haftada 8 fincan olduğu araştırmaya göre, bir kahve sever hayatının yaklaşık 3 bin saatini bu geleneksel içeceğe ayırıyor.

Türk kahvesi tiryakileri dikkat! Ömrümüzün...

Kahve Dünyası, 5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü'ne özel geleneksel olarak yaptırdığı araştırmalarına bu yıl bir yenisini daha ekledi. Değişen yaşam alışkanlıkları doğrultusunda Türk kahvesinin kültürdeki yerini analiz etmek hedefiyle bin 200 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen araştırma, pandemiyle birlikte daha çok Türk kahvesi içilmeye başlandığını ortaya koydu.

HAFTADA ORTALAMA 8 FİNCAN 

Araştırmaya göre katılımcıların yüzde 92'si Türk kahvesi tüketiyor. Düzenli olarak Türk kahvesi tüketenler ise haftada ortalama 8 fincan içiyor. Bir kahve sever hayatı boyunca yaklaşık 3 bin saatini Türk kahvesi içmeye ayırıyor. Türk kahvesi ortalama 7 dakikada içilirken bu sürede en çok Türkçe müzik dinleniyor. Türk kahvesi içerken yapılan sohbetlerin ana konusunu ise bu yıl sağlık ve pandemi oluşturuyor.

EN ÇOK AKŞAM SAATLERİNDE TÜKETİLİYOR

Bağımsız pazar araştırma şirketi İpsos tarafından yapılan araştırmaya göre, Türk kahvesi en çok akşam saatlerinde ve orta şekerli olarak tüketiliyor. Kadınlar erkeklere oranla ortalama olarak daha fazla Türk kahvesi tüketiyor.

Ayrıca, katılımcıların büyük çoğunluğu Türk kahvesini lezzeti ve verdiği keyif için tüketiyor. Türk kahvesini erkeklere göre daha fazla tüketen kadınların tercih nedenleri de farklılık gösteriyor. Kadınlar erkeklere kıyasla daha fazla sosyalleşmek ve metabolizmayı hızlandırdığı düşüncesiyle tüketiyor.

KADINLAR KAHVESİNİ EVDE İÇMEYİ TERCİH EDİYOR

Kadınların Türk kahvesini evlerinde ve arkadaş/komşu evinde içmeyi tercih ettikleri görülürken, erkeklerin ise genellikle iş yerinde içtiği ortaya çıktı. 45-50 yaş grubundaki kişiler pandemi şartları nedeniyle daha çok evde Türk kahvesi tüketirken; kafe gibi dış mekânlarda tüketimin ise 15-24 yaş grubunda daha fazla olduğu görüldü. Ege ve Akdeniz'de tüketiciler, günde 2-3 kez kahve içerek diğer bölgelere oranla daha fazla tüketim yapıyor. Türk kahvesinin yanında en çok tercih edilen lezzet ise çikolata oluyor.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar