Omicron'un alt varyantı ortaya çıktı!

Omicron'un alt varyantı ortaya çıktı!
Koronavirüsün varyantı Omicron'un alt varyantı, Avustralya'da 'Omicron'un oğlu' olarak isimlendirildi. Dünyadaki vakaların yüzde 98'ini içeren Omicron'un bu BA.2 alt suşuyla ilgili çalışmalar hız kesmeden devam ederken uzmanlardan alt varyantla ilgili bir iyi bir de kötü haber geldi.

Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan Omicron'un alt varyantı olarak geçen BA.2, Avustralya'da görülmeye başladı. Avrupa'da oldukça etkisini gösteren varyant Danimarka'daki tüm vakaların yüzde 45'ini oluşturuyor.  'Gizli varyant' olarak isimlendirilen BA.2 ile ilgilisi ise bir iyi bir de kötü haber var.

Varyantın bulaşıcılığı çok yüksek, ancak uzmanlara göre varyantın tehlikeli olma durumu Omicron'dan daha az. Ancak bilim insanları PCR testinde ortaya çıkmaması ve ancak laboratuvar analiziyle tespit edilebilmesinden dolayı da bir tehlikenin var olduğunun altını çizdi.

114144.jpg

Avustralya'da bir sağlık departmanı sözcüsü konuyla ilgili açıklama yaparak, "Avustralya'daki çoğu eyalet ve bölge test için gönderilen solunum örneklerinde düşük sayıda Omicron alt değişkenki tespit etti. Tüm varyantlarda olduğu gibi bunun da takibini yapacağız" sözlerine yer verdi.

36363663-001.jpg

Melbourne Üniversitesi profesörü Nancy Baxter de ilk verilerin BA.2'nin Omicron'dan çok daha bulaşıcı olduğunu gösterdiğini söyledi. Uzmanlar Omicron'un oğlunun yayılıp yayılmayacağına dair bulguların şu an için yetersiz ve belirsiz olduğunu ifade ediyor.

25255252.jpg

Omicron, küresel olarak tüm vakaların şu an için yüzde 98'ini oluşturuyor. Ancak BA.2'nin büyüme avantajı uzmanları endişelendiriyor. Uzmanlar BA.2'nin özellikle aşısızlarda olumsuz etkilere neden olduğunun altını çiziyor.


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar