Okul Müdürü Mehmet Uyar'dan çirkin İsmet İnönü paylaşımı

Okul Müdürü Mehmet Uyar'dan çirkin İsmet İnönü paylaşımı
Antalya’nın Alanya ilçesindeki Mahmutlar İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Uyar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye Cumhuriyeti'nin ikinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü için "Kimler bizi temsil etmiş... Yazık, boşa geçen yıllarımıza..." ifadelerini kullandı.

Alanya'da bulunan Mahmutlar İlköğretim Okulu Müdürü, Mehmet Uyar'ın kişisel sosyal medya hesabından, İsmet İnönü'nün mayolu bir fotoğrafını paylaşarak, "Devlet yönetmek ciddiyet ister. Lider olmak saygınlık ister. Bir lider de görüntü ve duruş çok önemlidir. Şimdi anlıyorum güzel ülkemin neden yıllarca geri kaldığını. 

"RENCİDE ETMEK KİMSENİN HADDİNE DEĞİLDİR"

Kimler bizi temsil etmiş. Yazık, boşa geçen yıllarımıza" paylaşımını Meclis gündemine taşıyan CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, "Böyle değerli bir komutanı, Cumhuriyetimizin ilk Başbakanı ve ikinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'yü rencide etmek kimsenin haddine değildir" dedi.

1611293875920-me.jpg

"MANEVİ ŞAHSİYETİNE KARŞI HAKARET"

Cavit Arı, Milli Eğitim Bakanı'na yönelttiği soru önergesinde şunları kaydetti: "Bahsi geçen bakanlığınıza bağlı kamu görevlisinin, İsmet İnönü'nün manevi şahsiyetine karşı hakaret içerikli paylaşımı hakkında tarafınızdan açılmış bir soruşturma var mıdır? Yoksa, açmayı düşünüyor musunuz? Var ise bu şekilde kamu görevi ile ilgisi olmayan hakaret içerikli paylaşım yapan bir kişinin halen aynı görevde tutulması ne kadar doğrudur? Bir bürokratın sosyal medya hesabından siyasetin içine bu kadar girmesini gerektirecek paylaşımlarda bulunması ayrıca ne kadar doğrudur?"

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar