Öğretmen, polis, bekçi, imam, hemşire... Tüm memurlar dikkat! 2022 Ocak memur zammı belli oldu

Öğretmen, polis, bekçi, imam, hemşire... Tüm memurlar dikkat! 2022 Ocak memur zammı belli oldu
2022 yılı tahmini memur ek zammı yüzde kaç olacak? Memurlar 2022'de ne kadar maaş alacaklar? Öğretmen, polis, bekçi, imam, hemşire... Tüm memurlar dikkat! Memur Sen'in memur maaş talebi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanıtı kaç TL olacak? En düşük memur maaşı üzerinden muhtemel zam oranları.

2022 memur maaş zam tahmini konusunda çok fazla değerlendirme mevcut. Görüşmeler de halen devam ediyor. Kamu gündemine hakim olan bazı isimler ise muhtemel zam oranları hakkında açıklamalarda bulunarak tahminlerini ilan ediyorlar. İşte Ocak 2022 dönemi için memur maaş zam oranları. 

2022 YILI EK MAAŞ ZAM ORANI

Memur maaşları Ocak 2022 döneminde iki kademeli değil üç kademeli bir zam alacak. Temel zam oranı diğer yılların aksine enflasyon zam oranı değil Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilecek ek zam oranı olacak. Maaş hesabında ortaya çıkan son rakamlar ise memur maaşlarının yüzde 25 ile yüzde 30 zam alabileceği yönünde. Kamuoyunda yüzde 40 hatta yüzde 50'li oranlar konuşulsa da zam tutarının yüzde 25 seviyesinde olabileceği görüşü hakim. 

OCAK 2022 MEMUR MAAŞ ZAM ETMENLERİ 

* Memur maaşlarına yüzde 5 net toplu sözleşme zammı verilecek. (Kesin oran)

* Memur maaşlarına ortalama yüzde 10 enflasyon oranı eklenecek. (Son veri kaldı yüzde 90 kesin oran)

* Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından sağlanması muhtemel ek zam oranı yüzde 10 veya yüzde 15 (değişmesi muhtemek oran)

MEMURLARA YÜZDE 10 EK ZAM İLE YÜZDE 25 NET ZAM FORMÜLÜ

Memur maaşları için yapılan değerlendirmelerde yüzde 10 enflasyon ve yüzde 5 net zam ile yüzde 15 zam yapılması kuvvetle muhtemel. Bu oranın üzerinde yüzde 10 ek zam ilave edilmesi durumunda ise maaşlar yüzde 25 oranında artar. 

ÖĞRETMEN, BEKÇİ, POLİS, HEMŞİRE MAAŞ ZAM ORANLARI...

Yüzde 25 gelmesi durumunda ise; 5.000 TL maaş alan bir memura 1250 TL zam gelir, 6000 TL alan bir memur 1500 TL ek zam alır, sgkbulteni.com 7000 TL maaş alan bir memur ise 1750 TL zam alır. Memurlara ek zam dışında 202 yılında aile yardımı ödemesi de yapılacak. memur maaşları için süreç 3 Ocak tarihinde sona erecek. Büyük olasılıkla 3 Ocak'ta TÜİK verileri ile diğer tüm ek ve net zamları ilan edilerek maaşlar kamuoyuna duyurulacak. (Sgkbulteni.com)


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar