Öğrencilerin dört gözle beklediği başvuru sonuçları açıklandı! KYK burs ücreti ne kadar?

Öğrencilerin dört gözle beklediği başvuru sonuçları açıklandı! KYK burs ücreti ne kadar?
Milyonlarca öğrencinin gözü kulağı KYK burs sonuçlarında. Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından duyurulan bilgilere göre, burs başvuruları 10 Kasım tarihinde sonlanmıştı. Başvurular üzerinden bir aylık bir sürenin geçmesinin ardından, milyonlarca öğrenci KYK Burs başvurusunun sonuçlandığını gördü! Başvuru sonuçlarını almak için araştırmalara başladı. Peki KYK burs ücreti ne kadar?

KYK Burs başvuru sonuçları, e-Devlet üzerinden öğreniliyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı sayfası üzerinden gerçekleştirilen başvurularda öğrenciler, ekonomik, sosyal ve başarı durumuna yönelik bilgilerini duyurmuştu.

Gerçekleştirilen değerlendirme sonrasında bazı öğrenciler KYK'dan karşılıksız burs alma hakkı elde ederken, pek çok öğrenci de öğrenim kredisi alma hakkı kazanıyor. Başvurular üzerinden bir aylık bir sürenin geçmesinden sonra milyonlarca öğrenci 14 Aralık'ta KYK Burs başvurusunun sonuçlandığı bilgisini yapılan açıklama sonucunda öğrendi.

KYK BURS BAŞVURULARI SONUÇLANDI!

10 Aralık 2021 Cuma sabahından itibaren KYK burs sonuçları 14 Aralık itibariyle açıklandı.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, sosyal medyadan yaptığı açıklamada yükseköğrenim burs ve kredi başvuru sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Öğrenciler başvuru sonuçlarını e-devlet üzerinde yer alan 'öğrenim / katkı kredisi ve kurs sorgulama' alanından öğrenebilecek.

Bununla beraber, KYK burs başvuruları geçen yıl, 8 Kasım tarihinde sonlanmış, sonuçlar ise 7 Aralık tarihinde duyurulmuştu. Bu sene ise burs başvuruları 10 Kasım tarihinde sonlandı.

BAŞVURU SONUÇLARINA NASIL ULAŞILIR? 

Burs başvurusu yapan adaylar "https://www.turkiye.gov.tr/kyk-ogrenim-katki-kredisi-ve-burs-sorgulama" adresine giriş yaptıktan sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın sayfası üzerinden burs sonuçlarını görüntüleyebilecekler.

KYK BURS TUTARI NE KADAR? 

KYK Burs ücretleri her sene değişiklik göstermektedir. 2021 senesinde lisans öğrencilerine aylık 650 TL, yüksek lisans öğrencilerine ise 1300 TL ve doktora öğrencilerine ise 2000 TL burs ödemesi gerçekleştirildi. Fakat şu an için 2022 senesine ait zamlı KYK burs ücretleri henüz netlik kazanmadı.

Yeni burs ücretlerini de Ocak veya Şubat aylarında duyurulması tahmin ediliyor. Sizde e-Devlet sitesine giriş yaparak ya da KYK Burs başvuruları sorgulama ekranına giriş yaparak bursunuzun olumlu ya da olumsuz sonuçlandığını görüntüleyebilir, öğrenebilirsiniz.


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar