Öğrenciler tablet ve internete ulaşamazken MEB'den 5 yıldızlık otelde 1 milyonluk toplantı

Öğrenciler tablet ve internete ulaşamazken MEB'den 5 yıldızlık otelde 1 milyonluk toplantı
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 5 yıldızlı otelde 1 milyon 51 bin TL'lik toplantı düzenlemek için harekete geçti. Çevrimci eğitimde 5 milyon öğrenci tablet ve internet erişimine ulaşamadığı için eğitimden geri kalmasının yanında MEB'in yüksek maliyetli toplantı düzenlemesi tepki çekti.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Bilim Sanat Merkezleri Programlarının Revize Edilmesi ve Yardımcı Ders Materyallerinin Hazırlanması için 5'er gün süreli üç ayrı çalıştay planladı.

MALİYETİ 1 MİLYON TL 

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre, 3 toplantının MEB'e maliyeti 1 milyon 51 bin TL olarak belirlendi. Toplantılara 10 genel müdürlük personeli, 130 öğretmen, 45 akademik uzmanın katılması planlandı. Toplantılar, beş yıldızlı otellerde her şey dahil (alkolsüz) konsepti ile yapılacak. Yalnızca katılımcıların konaklamaları MEB tarafından karşılanacak. 

Toplantı salonu girişlerinde maske ve dezenfektan bulunacak. Oturma düzeni 1.5 metre aralıklı şekilde olacak. Toplantılara katılacak görevlilerin ulaşım, transfer ve yevmiyeleri de MEB tarafından karşılanacak.

5 MİLYON ÖĞRENCİ EĞİTİMDEN GERİ KALDI 

Korona virüsle mücadele sürecinde 5 milyon öğrenci tablet ve internet erişimine ulaşamadığı için eğitimden eksik kalmasına karşın MEB'in 1 milyonluk toplantı düzenlemesi tepki topladı. 

 


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar