ODTÜ Rektörlüğü mezuniyet törenini iptal etti

ODTÜ Rektörlüğü mezuniyet törenini iptal etti
ODTÜ Rektörlüğü, artan vakaları gerekçe göstererek Devrim’de gerçekleştirilen mezuniyet törenini yapmama kararı aldı.

Rektörlük, öğrenciler ve akademisyenlerden gelen taleplere karşın her yıl geleneksel olarak Devrim’de gerçekleştirilen mezuniyet törenini “vakaların arttığı” gerekçesiyle yapmama kararı aldı.

“GEÇMİŞ TÖRENLERDE İSTENMEYEN GELİŞMELER OLDU”

Cumhuriyet’te yer alan habere göre; mezun olan öğrencilere gönderilen iletide, “Geçen yıllarda düzenlenen törenlerde bazı istenmeyen ve üniversiteye yakışmayan gelişmelerin yaşandığı” savunularak hem rektörlüğe hem de iktidara yönelik tepkilere üstü kapalı gönderme yapılması dikkat çekti.

‘ODTÜ’LÜ KİMLİĞİ TEHLİKEDE’

ODTÜ Atatürkçü Düşünce Topluluğu Başkanı Banu Poyraz, Devrim, mezuniyet törenlerinin, ODTÜ’nün  önemli geleneklerinden olduğunu vurgulayarak “2020’de salgın gerekçesiyle yapılmadı. Bu yıl birçok şeyin serbest olmasına, yüksek oranda aşılanmaya ve farklı üniversitelerde mezuniyet yapılmasına rağmen törenin pankart kültürünü ortadan kaldıracak şekilde planlanması, kararın arkasında farklı niyetlerin olup olmadığın sorgulanmasına neden oluyor” dedi. Poyraz, “Rektörlüğün iletisinde geçen yıllarda yaşanan olumsuzlukların açıkça gerekçe gösterilmesi ve sonrasında öğrencilerin getirdiği türlü önerilerin reddi de söz konusu. Pandeminin bahane edilmesiyle geleneklerin ortadan kaldırılması amaçlanıyor, gelecek nesillere aktarılacak bir kimlik kalmıyor” diye konuştu.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar