Oda TV Haber Müdürü Terkoğlu tutuklandı

Oda TV Haber Müdürü Terkoğlu tutuklandı
Oda TV Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve muhabir Hülya Kılınç, ‘Sessiz, sedasız ve törensiz defnedilen Libya şehidi MİT mensubunun cenaze görüntülerine Odatv ulaştı’ haberi nedeniyle gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.

“Bugün bir çetenin bizi susturma..."

Oda TV Haber Müdürü Barış Terkoğlu, Oda TV'de yayınlanan ‘Sessiz, sedasız ve törensiz defnedilen Libya şehidi MİT mensubunun cenaze görüntülerine Odatv ulaştı’  haberi nedeniyle önceki gün sabah saatlerinde evinden gözaltına alınmıştı. 

Odatv’de yer alan haberde, tutuklama kararının açıklanmasının ardından Terkoğlu’nun “Bugün bir çetenin bizi susturma kararı yüzümüze okundu ama susmayacağız” ifadelerini kullandığı belirtildi.

NELER YAŞANMIŞTI? 

Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu hakkında gözaltı kararı verildi.  Gözaltı kararının; şehit olan MİT mensubu ile ilgili haberimizden dolayı olduğu öğrenildi. Barış Terkoğlu gözaltı kararının ardından Vatan Caddesindeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube’ye götürüldü.

Güvenlik Şubeden verilen bilgiye göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hasan Yılmaz’ın sözlü talimatı ile söz konusu haber nedeniyle Terkoğlu hakkında gözaltı kararı uygulandı.

Terkoğlu sabah 9’dan sonra ifadesi alınmak üzere gözaltında tutuldu. Barış Terkoğlu ifadesi alınmak üzere Çağlayan Adliyesine getirildi.

Ayrıca Barış Terkoğlu’nun ifadesi, Emniyet Müdürlüğünde direkt Başsavcı Vekili Hasan Yılmaz tarafından Çağlayan Adliyesi’nde de alınabileceği aktarıldı. Savcılığın sözlü talimatı, “mevcutlu getirilmesi” yönünde olduğu öğrenildi.

Bu arada gözaltına konu olan haberi yazan Manisa’nın deneyimli gazetecisi Hülya Kılınç’ın da gözaltına alındığı öğrenildi. Gazeteci Kılınç’ın ifade vermek üzere İstanbul’a götürüleceği iddia edildi.

Saat 21:20’de Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu’nun ifade işlemi başlamıştı. Terkoğlu’nun ifadesi saat 22.40 sularında tamamlandı. Terkoğlu’nun yanı sıra bir başka savcı ise Hülya Kılınç’ın ifadesini aldı. Kılınç’ın ifadesi 22.55 sularında tamamlandı.

Barış Terkoğlu’nun avukatı Serkan Günel, saat 16:20’de yaptığı bilgilendirmede şu ifadeleri kullandı:

“Barış Terkoğlu’nun gözaltı sürecinde 12. Saate girdik halen Hüseyin Ersöz ve Yiğit Akalın ile Emniyet Müdürlüğünde bekliyoruz. Ne Barış Terkoğlu hakkındaki suçlama maddesini öğrenebildik ne de gözaltı kararını görebildik!”

"SORULAR CEVAPSIZ" 

Barış Terkoğlu’nun avukatlarından Hüseyin Ersöz ise “Barış Terkoğlu 13 saattir gözaltında. Bu süre zarfında neyle suçlandığı, gözaltı süresi, ifadesinin ne zaman alınacağı gibi tüm sorular cevapsız. Soruları cevaplandıracak muhatap da yok. Bilinmezler içinde beklemeye devam ediyoruz” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar