O kentte vaka sayıları tehlikeli boyutlara ulaştı... CHP'li vekilden İl Pandemi Kurulu tepkisi!

O kentte vaka sayıları tehlikeli boyutlara ulaştı... CHP'li vekilden İl Pandemi Kurulu tepkisi!
Mersin’deki Covid-19 vaka sayılarının tehlikeli boyutlara ulaştığını söyleyen CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, İl Pandemi Kurulu ve İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun 12 Nisan’dan bu yana toplanmadığını söyledi.

Mersin’deki Covid- 19 vaka sayılarının tehlikeli boyutlara ulaştığını söyleyen CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, İl Pandemi Kurulu ve İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun 12 Nisan’dan bu yana toplanmadığını söyledi. Daha Önce de Mersin Tabip Odası, Mersin’de günlük Covid-19 vaka sayısının 300’ün üzerinde olduğunu açıkladı.

CHP’li Başarır, “tedbirlerin alındığı süreçte Mersin ilinde sadece toplam vaka sayısı 260 iken, bugün ise günlük yeni vaka sayısının 300’ün üzerinde olması oldukça tehlikeli ve endişe vericidir” dedi.

Mersin’deki tüm çalışan kesimlerden covid-19 vakalarıyla ilgili gerekli önlemlerin alınmadığı, test taleplerinin yerine getirilmediği konusunda şikâyet telefonları aldığını belirten Başarır, “Ne yazık ki imkânları olanlar testlerini yaptırma şansına sahip olurken, diğer yandan işçilerimizin, evinin geçimini zor sağlayan vatandaşlarımız ve ailelerinin test yaptıramaması sosyal devlet anlayışı ile bağdaşmamaktadır. Mersin Serbest bölgesinden tutun, PTT çalışanlarına kadar herkesin sağlığı güvence altına alınmalıdır.” dedi.

Başarır, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, “Sadece Mersin ili genelinde günlük vaka sayısı 300’ün üzerindeyken ülke genelindeki günlük vaka sayısının 1500-1600 arasında açıklanması ne kadar gerçekçidir?” sorusuna yanıt aradı.

Başarır, yazılı soru önergesinde şu sorulara yanıt istedi:

“-Mersin ilinde Covid-19 vakalarının korkutucu seviyede artmasına rağmen 12 Nisan 2020 tarihinden bu zamana kadar İl pandemi Kurulu ve İl Hıfzıssıhha Kurullarının toplanmamasının gerekçeleri nelerdir?

-Mersin ve ülke genelinde vaka sayılarının artmaması adına ne gibi önlemler alınacaktır?

-Sadece Mersin ili genelinde günlük vaka sayısı 300’ün üzerindeyken ülke genelindeki günlük vaka sayısının 1500-1600 arasında açıklanması ne kadar gerçekçidir?

-Mersin il ve ilçelerinde bulunan hastanelerde yatak ve yoğun bakım ünitesi sayısı ve doluluk oranı kaçtır?

-Mersin il genelinde sağlık kurumlarında toplan kaç uzman doktor ve sağlık personeli bulunmaktadır? Covid-19 ile mücadele kapsamında sağlık personeli ve sağlık ekipmanı bakımından yetersizlik var mıdır?

-Mersin ili genelinde son bir aydaki toplam vaka sayısı, ölüm sayısı ve iyileşen kişi sayısı kaçtır?

-Covid-19 ile mücadelede karar alma noktasında, Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyelerinin görüşleri dikkate alınmakta mıdır?

ANKA

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar