O belge gündeme bomba gibi düştü! AKP'li belediyelere bağış serbest!

O belge gündeme bomba gibi düştü! AKP'li belediyelere bağış serbest!
İstanbul, Ankara ve Antalya Büyükşehir Belediyelerinin açtığı yardım hesaplarının bloke edilmesine ilişkin tartışmalar devam ederken CHP'li Barış Yarkadaş, AKP'li Şanlıurfa Belediyesi'nin Urfa Sanayici ve İş İnsanları Derneği'ne gönderdiği mektubu paylaştı.

İçişleri Bakanlığı kararıyla İstanbul, Ankara ve Antalya büyükşehir belediyelerinin korona virüsle mücadele kapsamında açtığı bağış hesaplarına bloke koyan AKP iktidarının belediyelerinin 5933 sayılı kanunu dayanak göstererek bağış toplamaya devam ettiği iddia edildi.

CHP'li Barış Yarkadaş'ın paylaştığı bilgiye göre AKP'li Şanlıurfa Belediyesi, Urfa Sanayici ve İş İnsanları Derneği'ne gönderdiği mektupta 5933 saylı kanun gereği bağışları kabul edeceklerini yazdı.

"CHP'Lİ BELEDİYELERİN TOPLADIĞI BAĞIŞLAR YASAYA UYGUN"

CHP 26. Dönem Milletvekili Barış Yarkadaş'ın "CHP'li belediyelerin topladığı bağışlar yasaya uygundur" diyerek sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

"Bu belge elime az önce geçti. AKP'li Şanlıurfa Belediyesi, bugün Urfa Sanayici ve İş İnsanları Derneği'ne bir mektup yolluyor. Mektupta, belediyenin 5933 saylı kanun gereği COVİD-19 salgını için bağış kabul edebileceği belirtiliyor.

CHP'li belediyelerin topladığı bağışlar yasaya uygundur. Bir belediye başkanı, yurttaşa zor günde bir sabun, bir kolonya götüremeyecekse belediyeciliğin anlamı nedir?"

yarkadas.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar