O anlar Acun Ilıcalı'nın başına dert açtı... TV8'e boykot çağrısı

O anlar Acun Ilıcalı'nın başına dert açtı... TV8'e boykot çağrısı
TV8 Kanalı'nın en çok izlenen programlarından MasterChef'de yayınlanan görüntüler Acun Ilıcalı'nın başına dert açtı. Masterchef Türkiye'de Uğur Yılmaz Deniz geçmişteki sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek diskalifiye edildiği anlar sosyal medyada "TV8'e boykot" çağrılarıyla eleştirildi.

Masterchef Türkiye'de Uğur Yılmaz Deniz geçmişteki sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek diskalifiye edildiği anlar sosyal medyada "TV8'e boykot" çağrılarıyla eleştirildi.

Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu TV8 kanalında yayınlanan Masterchef adlı 'yemek yapma yarışması' programında, yarışmacılardan Uğur Yılmaz Deniz, geçmişteki sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek diskalifiye edildi. Kararın yarışmacının yüzüne açıklanması ve yarışmanın döktüğü gözyaşları, bir 'şov' nesnesi gibi kullanılarak saniye saniye ekranlara getirildi. Bu görüntülerin ardından kamuoyunda "TV8'i boykot etme" çağrısı yapıldı.

Uğur Yılmaz Deniz'in yarışmadan bu şekilde ihraç edilmesinin ardından, sosyal medyada Twitter kullanıcıları  TV8'e tepki gösterdi. Konu, ekşisözlük'te ve Twitter'da en fazla tartışılan başlıklardan biri oldu.

Binlerce kişi, bir insanın gözyaşlarının şov nesnesi haline getirilmesine tepki göstererek, "TV8'i izlememe" çağrısında bulundu. Paylaşımlarda, "Masterchef yarışmasında genç bir insanı topluma linç ettiren ve bundan reyting kasan bu kanalı boykot ediyor ve sizleri de bu boykota davet ediyorum" şeklinde yorumlar yapıldı.

Yapılan paylaşımların pek çoğunda, her ne kadar geçmişte hata yapmış olsa da insanların bu şekilde rencide edilmesinin modern toplumların değer yargılarına aykırı ve çağdışı bir yaptırım olduğu vurgulanarak, başta Acun Ilıcalı olmak üzere TV8 kanalı toplumdan özür dilemeye davet edildi.

İşte o sıralama:

gndem.jpg

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar