Nusret'i çalışanları ifşa etmişti... İlk kez konuştu!

Nusret'i çalışanları ifşa etmişti... İlk kez konuştu!
Çalışanlarının bahşişlerine göz koyduğu iddiasıyla ABD'de 250 bin dolar ceza ödeyen Nusret, çıkan haberlerin ardından ilk kez konuştu.

Son günlerin adından en çok söz ettiren ismi sosyete kasabı Nusret Gökçe, çalışanlarının açıklama yapmasının ardından sessizliğini bozdu. Nusret New York'ta bulunan restoranındaki bahşiş olayı nedeniyle 250 bin dolar ceza ödediğini doğrulayarak, bu cezayı neden ödediğini açıkladı.

Cengiz Semercioğlu'na konuşan Nusret Gökçe, çalışanların bahşişinden tek kuruş pay almadığını, bunu sadece New York’taki değil hiçbir dükkanında yapmadığını belirtti. Peki Nusret, neden dolayı 250 bin dolar ceza ödedi?

Neden 250 bin dolar ödedi?

Bu konu hakkında da açıklama yapan Nusret, dört çalışanının performansından memnun olmadığını belirterek onların işine son verdiğini, bu nedenle çalışanların da mahkemeye başvurduğunu belirtti. Nusret, anlattığına göre bu nedenle cezayı ödemiş.

Bahşiş olayı bu nedenle ortaya çıkmış

Çalışanların yaptığı açıklamaları da intikam duygusuna bağlayan Nusret, bahşiş olayının da bu meseleden dolayı ortaya çıktığını belirtti. Nusret, haberlerin ardından ‘çalışanın bahşişine göz koyan patron’ olarak yaftalandığını belirtti.

Peki ne olmuştu?

Tuz serpme (Salt Bae) hareketiyle dünya çapında şöhret kazanan ünlü işletmeci Nusret Gökçe, New York’taki lokantasında çalışan 4 garsonla mahkemelik olmuş ve gündemin üst sıralarına yerleşmişti.

Ünlü işletmecinin yanında çalışan Süleyman Küçür, Onur Usluca, Yunus Delimehmet ve Batuhan Yunkuş "Bahşişlerimize el koydu, bize mobbing uyguladı, sonra da haksız yere işten çıkardı" iddiasıyla Nusret Gökçe’ye dava açmıştı. ABD mahkemesi, Gökçe’yi 237 bin dolar (1 milyon 366 bin TL) tazminat ödemeye mahkum etmişti.

Çalışanlar konuşmuştu

Nusret'in ceza ödediği çalışanlar, şu ifadelere yer vermişti:
"Bize maaş ve bahşişler olmak üzere haftalık 2 bin dolar (11 bin 500 TL) ödüyordu. Ama bunun ne kadarının bahşiş olduğunu gizliyordu. Sorduğumuzda cevap vermiyordu."

Tony Montana sanıyordu

"Sürekli izlediği ‘Scarface’ (Yaralı Yüz) filminin etkisindeydi. Kendini o filmdeki mafya babası Tony Montana sanıyordu. O havalarda dolaşıyordu."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar