Nusret Gökçe'ye 40 milyon TL'lik dava!

Nusret Gökçe'ye 40  milyon TL'lik dava!
Nusret Gökçe'ye Hicks ve Josphe Lurato isimli iki sanatçı dava açtı. İddiaya göre, iki sanatçı Gökçe'nin kendi tasarımlarını izinsiz kullandığı gerekçesiyle 40 milyon TL'lik dava açtı.

Nusret'e 40 milyon TL'lik dava!

Dünyaca fenomen olan Nusret Gökçe'nin başı derde girdi. Gökçe, Miami'deki restoranın duvarına yaptırdığı resimleri her yerde kullanınca tasarımları yapan sanatçılar harekete geçti.

2-sanatci-tasarimlarini-izinsiz-kullanan-nusret-14064674-8756-m.jpg

Gökçe mekanın tasarımı için William Hicks ve Josphe Lurato isimli iki sanatçıyla anlaştı Sanatçılardan Hicks, 2020 yılında Gökçe ve şirketinin söz konusu tasarımları duvarlarda kullanmakla kalmayıp, restoranların camlarında, menülerde, peçetelerde, paket servis kutularında ve baharatlarda da kullandığını tespit etti.

2-sanatci-tasarimlarini-izinsiz-kullanan-nusret-14064674-3835-m.jpg
40 MİLYON TL'LİK DAVA AÇTILAR


Haberler.Com'un haberine göre, bu olayın kendilerinden habersiz şekilde yapıldığını söyleyen Hicks ve Josphe Lurato, Manhattan Federal Mahkemesi'ne başvurdu. Telif hakkı davası açan iki sanatçı, Nusret Gökçe'den 5 milyon dolar (40 milyon TL) tazminat talebinde bulundu.Mahkeme belgelerine göre, Hicks ve Lurato Nisan 2020'de eserlerin kullanımının durdurulması için Gökçe ve şirketine bildirimde bulunsa da bir sonuç alamadı. Dava dosyasında adı geçen şubeler arasında New York, Dubai, Abu Dhabi, Ankara, Etiler, Mykonos ve Bodrum Yalıkavak Marina bulunuyor.

 

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar