Yüzde 80 enflasyonla sokağa çıkan Nebati: Algı operasyonu

Yüzde 80 enflasyonla sokağa çıkan Nebati: Algı operasyonu
Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında bir başka ülkenin ekonomi bakanı ile arasında geçen konuşmayı anlatmış ve Türkiye'de yüzde 80 düzeyinde olan enflasyona rağmen dışarıya çıkabildiğini söylemişti. Bu sözleri üzerine açıklama yapan Nebati, algı operasyonu yapıldığını söyledi.

Yüzde 80 enflasyonla sokağa çıkan Nebati: Algı operasyonu

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati katıldığı canlı yayında yabancı bir bakanla arasında geçen enflasyon diyaloğunu anlattı ve "Yabancı ülkenin bir bakanıyla sohbet ediyoruz. ''Sizin ülkede enflasyon çok yüksek'' dedi, ben de ''Doğru'' dedim. Biz bununla mücadele edeceğiz, biz bunu çözeceğiz, kararlıyız. Ama bakın dedim, ''Ben bu enflasyonla sokağa çıkıyorum. Siz yüzde 10 enflasyonla sokağa çıkamıyorsunuz" dedi.

Nurettin Nebati bu sözleri üzerine yeni bir açıklama daha yapıp, yapılan eleştirilere ve yorumlara algı operasyonu deyip, savundu. Nebati, "Birileri çıkmış başını sonunu aktarmadıkları birkaç cümlem üzerinden algı operasyonu peşine düşmüş" ifadelerini kullandı. 

Nurettin Nebati''nin açıklaması;

"Ülkemizde her konuyu bağlamının dışına çıkarıp çarpıtan, her çarpıtmasını da bir algı operasyonu malzemesine dönüştürmek için iştahla yarışan bir muhalefetin varlığı çok üzücü bir durum gerçekten. Vatandaşımız ülkemiz için nasıl mücadeleler içinde olduğumuzun tamamen farkında.
Bizim kendisini dinleyip anlayacağımızdan ve yaşadığı soruna kalıcı bir çözüm getirmek için tüm gayreti göstereceğimizden şüphesi yok. Bu yüzden ne zaman sokağa çıksam insanımızın sıcak ilgisiyle karşılaşıyorum. Gelip dertlerini aktarıyor, düşüncelerini paylaşıyorlar. Zaten AK Parti kurulduğu günden bu yana milletimizle hemhal olmuş, bizzat milletimizin bağrından çıkıp buralara gelmiş bir partidir. Bunu herkes bilir: Türkiye’de her koşulda milletiyle yan yana, omuz omuza yürüyen yegane partidir AK Parti. Durum buyken birileri çıkmış başını sonunu aktarmadıkları birkaç cümlem üzerinden algı operasyonu peşine düşmüş."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar