Nur cemaati liderinin cenazesine binlerce kişi katılırken 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı az kişi ile kutlandı

Nur cemaati liderinin cenazesine binlerce kişi katılırken 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı az kişi ile kutlandı
Korona virüs salgını bahanesiyle 19 Mayıs 1919 Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı sönük geçerken; Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve beraberindeki az sayıda katılımcı Anıtkabir'e ziyaret etti. Oysa tam 1 ay önce bakanlar ve binlerce kişi Nur cemaati lideri Hüsnü Bayramoğlu'nun cenazesinde bir araya gelmişti.

19 Mayıs 1919 Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile 81 ilden gelen gençler Anıtkabir'de buluştu. Bakan Kasapoğlu, Gençlik Haftası açılışı dolayısıyla yaptığı açıklamada, bundan 102 yıl önce 19 Mayıs 1919'da Samsun'da tutuşturulan istiklal meşalesinin tam yüz yıldır parlamaya devam ettiğini kaydetti.

20210511-2-48230905-65035593-web.jpg

Bakan Kasapoğlu, "19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı; vatanı sahipsiz sananlara karşı duruşumuzu; bölünmemizi, parçalanmamızı isteyenlere karşı birliğimizi simgeleyen kutlu bir gündür. 100 yıldır iftiharla ve gururla milli vicdanımızda taşıdığımız 19 Mayıs ruhu, geçilemez ve yenilemez özelliğiyle milletimize ilham olmuştur. Bugünümüzü gelecekle birleştirecek beraberliğimizin güvencesi, bu ülkeyi emanet ettiğiniz gençlerimizdir." ifadelerini kullandı.

20210511-2-48230905-65035581-web.jpg

"PANDEMİ NEDENİYLE EVLERİMİZDE OLMAK ZORUNDAYIZ"

Kasapoğlu, şöyle devam etti:

"81 ilimizin tamamında hayata geçirdiğimiz etkinliklerle bir asırlık milli şuurumuzu ilk günkü gibi diri tutuyoruz. Gençlik Haftamıza, Anıtkabir'de, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün huzuruna çıkarak başladık. Önceki sene, Milli Mücadele'nin 100. yılını asla unutulmayacak bir coşkuyla kutlamıştık. Geçtiğimiz sene pandemi tedbirleri nedeniyle, daha çok dijital etkinliklere ağırlık verdiğimiz kutlamalarımız olmuştu. Bu yıl da yine pandemi yüzünden maalesef evlerimizde olmak mecburiyetindeyiz. Her sene hayata geçirdiğimiz fener alayları, okul gösterileri, açık hava etkinliklerimiz maalesef bu yıl da olmayacak. Ancak bu durum bizleri 19 Mayıs coşkusundan asla uzaklaştıramaz" 

"GENÇLİK HAFTASI PLANLADIK"

Bakan Kasapoğlu, "Gençlerimiz için, bütün vatandaşlarımız için dolu dolu bir program hazırladık. Gençlik Haftamızın başlangıcını simgeleyen Anıtkabir ziyaretimizi erkene alarak, daha uzun bir gençlik haftası geçirmeyi amaçladık. Sosyal medyadan takip edilebilecek on-line fotoğraf yarışması sergimiz, sahne senin programı, gençlik haftası özel yayını, İlber Ortaylı hocamızın konuk olacağı ve Cansu Canan Özgen'in sunuculuğunu yapacağı 'eşit ağırlık özel' programlarımız olacak. Aynı zamanda yine çevrim içi bilgi yarışması, çek paylaş etkinliği ve sporcularımızla olan buluşmalar, yine sosyal medyadan eş zamanlı olarak takip edilebilecek." bilgisini paylaştı.

TARİKAT LİDERİNİN CENAZESİNE BİNLERCE KİŞİ KATILMIŞTI

Nur cemaatinin lideri Hüsnü Bayramoğlu, korona virüs nedeniyle hayatını kaybetmişti. 20 Nisan'da Eyüpsultan Camisi’nde cenaze töreni düzenlenmişti. Törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken de katılmıştı. Cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın kıldırdığı törene binlerce kişi katılmış yan yana saf tutmuştu. 

 

200420212055144903555.jpg

kapak-153726.jpg200420212054434904109.jpg

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar