Normalleşme başlıyor! Kafe ve restoranlardan ilk görüntü

Normalleşme başlıyor! Kafe ve restoranlardan ilk görüntü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kademeli normalleşmeyle ilgili açıklamalarını ardından İstanbul'da kafe ve restoranlar açıldı.

Normalleşme başlıyor! Kafe ve restoranlardan ilk görüntü

Kabine Toplantısı'nın ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kontrollü normalleşme adımlarını açıkladı. Kararın ardından İstanbul'da kafe ve restoran sahipleri sabahın erken saatlerinde hazırlığa başladı. Camlarda asılı olan "Gel-Al Servisimiz Devam Etmektedir" yazılarının da söküldüğü görüldü.

istanbulda-kafe-ve-restoranlar-ilk-musterilerini-aldi-3081-dhaphoto1.jpg


"İLK İŞ GÜNÜ HEYECANIYLA  AÇTIK"

Kafe sahibi Barış Gözüaçık "Kararı şimdilik güzel karşıladık. Devamı gelir inşallah tekrar kesilme olursa tekrar sıkıntıya düşebiliriz. Bizim için zor bir süreç oldu. 1 yıl aradan sonra ilk defa oturuyor müşterilerimiz. Biter hastalık hepimiz kurtuluruz umarım. Bugün temizledik ve açtık. İlk iş günü heyecanı gibi işimize ilk başlangıcı yaptık. Umarım böyle devam eder" diye konuştu. Bir lokanta çalışanı da "Hazırlık yapıyoruz. Açacağız. Eskiden 100 kişi alıyorduk şuan 50 kişi alacağız. Bu da yeter yedek katımızda var. 1 sene çok zor oldu bizim için. Temizlik yapıyoruz bugün de masaları hazırlıyoruz" dedi. 

istanbulda-kafe-ve-restoranlar-ilk-musterilerini-aldi-3081-dhaphoto3.jpg

"VİRÜS BİTMİŞ DEĞİL"

Uzun süreden sonra ilk defa oturduğunu dile getiren bir müşteri, "Bir yandan iyi hissediyorum ama sonuçta sosyal mesafeyi korumak lazım. Hala virüs bitmiş değil. En son 7 ay önce falan oturmuştum galiba. İyi oldu ama sonuçta herkes bir şeyler kazanmak istiyor. Uzun zamandır kimse bir şeyler kazanamıyor.

istanbulda-kafe-ve-restoranlar-ilk-musterilerini-aldi-3081-dhaphoto2.jpg

Böyle olması daha iyi. Sosyal mesafeyi korumak lazım" dedi. Bir başka müşteri de kararla ilgili "İyi oldu. Sürekli geldiğim bir yer. Benim mahallem ama oturamıyorduk şükür açıldı" diye konuştu. 

istanbulda-kafe-ve-restoranlar-ilk-musterilerini-aldi-3081-dhaphoto6.jpg

 

istanbulda-kafe-ve-restoranlar-ilk-musterilerini-aldi-3081-dhaphoto8.jpg

 

istanbulda-kafe-ve-restoranlar-ilk-musterilerini-aldi-3081-dhaphoto5.jpg

 


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar