Numan Kurtulmuş'tan çok net 'erken seçim' yanıtı

Numan Kurtulmuş'tan çok net 'erken seçim' yanıtı
AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, katıldığı televizyon programında soruları yanıtladı. Erken seçim ile ilgili sorulan soruya çok net yanıt veren Kurtulmuş, "Türkiye'de erken seçim olmayacaktır, çok net bir şekilde söylüyorum" dedi.

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Haber Global TV'de Tuba Atav'ın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Erken seçim sorusunu yanıtlayan Kurtulmuş, "Türkiye, bugün itibarıyla erken seçim şartlarına sahip değildir. Türkiye'de erken seçim olmayacaktır, çok net bir şekilde söylüyorum" dedi.

Son günlerde siyasetteki sıcak polemiklerin de demokratik açıdan olumlu olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, "Partilerin taban tabana zıt fikirlere sahip olması doğaldır ve güzeldir. Demokratik kurallar içinde siyasetin gündeminin aktif olmasının olumlu olduğu kanaatindeyim" diye konuştu.

Kurtulmuş, 'ödünç vekil' polemiği konusunda ise, "Partilerden milletvekillerinin ayartılarak transfer yapılmasının etik olarak doğru olmadığı kanaatindeyiz" ifadelerini kullandı. 

Kurtulmuş'un açıklamaları:

SİYASETTEKİ POLEMİKLER

Biz konularımızı demokrasi zemininde tartışacağız. Partilerin taban tabana zıt fikirlere sahip olması doğaldır ve güzeldir. Demokratik kurallar içinde siyasetin gündeminin aktif olmasının olumlu olduğu kanaatindeyim. Türkiye'nin içindeki şartlar, çevredeki şartları da göz önünde bulundurduğumuzda Türkiye çok dinamik bir süreçten geçiyor. Bu tartışmaları genel olarak olumlu bulduğumu söylemek isterim.

"TÜRKİYE'DE ERKEN SEÇİM OLMAYACAKTIR"

Erken seçimin konuşulması için rasyonel şartların olması gerekir. Türkiye, bugün itibarıyla erken seçim şartlarına sahip değildir. Türkiye'de erken seçim olmayacaktır, çok net bir şekilde söylüyorum.

'ÖDÜNÇ VEKİL' TARTIŞMASI

Partilerden milletvekillerinin ayartılarak transfer yapılmasının etik olarak doğru olmadığı kanaatindeyiz. 

SEÇİM BARAJI DÜŞÜRÜLECEK Mİ?

Şu anda fiilen bir baraj söz konusu değil. 9 ya da 10 parti şu anda parlamentoda temsil ediliyor. Seçim bölgelerinin üzerinde belki bir takım değişiklikler yapılabilir. Bunlar tartışılır, konuşulur. Olgunlaşsın, kamuoyu ve diğer partilerle de paylaşacağız.

YENİ PARTİLER

Biz beşeri anlamda sadece milletin iradesini ciddiye alırız. Aslolan milletle aramızdaki gönül bağlarıdır. Başka bir partinin ne yaptığı bizi ilgilendirmez. Türkiye'de herkes parti kurabilir. Nihayetinde söz de karar da milletindir. Bunu bildiğimiz için biz masa başında ittifaklar yerine milletin gönül bağını kuvvetlendirerek yolumuza devam ediyoruz. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar