Nihat Özdemir’in istifa kararı AKP’yi ikiye böldü!

Nihat Özdemir’in istifa kararı AKP’yi ikiye böldü!
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir’in istifa edeceğine ilişkin iddialar, iktidar cephesini ikiye böldü.

(GÜNBOYU- KULİS) Posta gazetesi yazarı Candaş Tolga Işık, Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan mücadelenin ardından çok konuşulacak bir iddia ortaya attı. Işık, sosyal medya hesabından “TFF Başkanı değişiyor” diye yazdı. Bu iddianın ardından, gözler Türkiye Futbol Federasyonu’na çevrildi. Fakat federasyondan konuya ilişkin henüz resmi açıklama gelmedi.

TOPLANTIDA AÇIKLAYACAK İDDİASI

TFF Başkanı Nihat Özdemir’in istifasını, yarın gerçekleştirilecek toplantıda arkadaşları ile paylaşacağı iddia edilirken, bu karar iktidar cephesini ikiye böldü. Elde edilen bilgilere göre, Bakan Berat Albayrak başta olmak üzere Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turan da Özdemir’in istifa kararını destekliyor. 

GÖKSEL GÜMÜŞDAĞ’I İSTİYOR

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın, TFF Başkanlığı için ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekilliği görevinden istifa eden Göksel Gümüşdağ’ı desteklediği ileri sürüldü. TFF Başkanı Özdemir’in, istifa kararını başta Yıldırım Demirören olmak üzere yakın çevresinden birçok isimle paylaştığı ancak istediği desteği göremediği aktarıldı.

FENERBAHÇE VE METİN İYİDİL

TFF Başkanı Nihat Özdemir’in istifa kararı almasında, Fenerbahçe üzerinden gelen eleştirilerin etkili olduğu kadar, federasyon yönetiminde istediği kararları hayata geçirememesinin de payı olduğu biliniyor. Diğer yandan, Özdemir’in eniştesi Metin İyidil, 16 Ocak’ta FETÖ terör örgütü üyeliği nedeniyle tutuklanmıştı. Özdemir’in istifa kararında, bu olayın da etkili olabileceği söyleniyor.   

 

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar