Nihat Hatipoğlu'na çok konuşulan 'ameliyat' sorusu

Nihat Hatipoğlu'na çok konuşulan 'ameliyat' sorusu
Nihat Hatipoğlu’nun ATV ekranlarında sunduğu sahur programına katılan ve 5. sınıf Tıp Fakültesi öğrencisi olduğunu ifade eden bir kızın Hatipoğlu’na sorduğu soru sosyal medyanın gündemine oturdu.

ATV'de ramazan boyunca sahur programları yapan Nihat Hatipoğlu'na bir Tıp Fakültesi öğrencisi tarafından sorulan soru, sosyal medyada gündem oldu.

Tıp Fakültesi öğrencisi, kendi bölümü ile alakalı bir soru sormak istediğini söyleyerek Hatipoğlu’na “Ameliyattaki doktorun namazı kazaya bırakması caiz midir veya bir sonraki vakitle birleştirerek kılabilir miyiz?” sorusunu yöneltti.

Hatipoğlu ise soruya yanıt olarak “İnşallah okulunuzu bitirirsiniz, iyi bir hekim olursunuz. Sorunuzun cevabına gelince eğer hayati bir tehlike varsa, bazen ameliyatlar 12 saat sürebiliyor, 10 saat sürebiliyor, uzun sürebiliyor. Burada doktorlar biliyorsunuz değişiyorlar, o çıkıyor başka bir doktor geliyor. Hijyene zarar vermeyecekse, yatan hastaya zarar vermeyecekse o arada doktorun farz namazını kılması uygun olandır. Ama öyle bir hastalık, öyle bir ameliyat ki doktorun orada durması gerekiyor, çıkması hayati bir tehlike oluşturuyor hastaya; böyle bir durumda doktor niyet edip namazımı birleştireceğim diyebilir. Ameliyatı bitirir, niyet ettiği namazı diğerinin yanında kılabilir ama aynı zamanda bu namazı kaza etmesi gerekir” açıklamasında bulundu.

Tıp öğrencisinin sorduğu bu soru sosyal medyanın gündemine oturarak en çok konuşulan konular arasında yerini aldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar