Nihat Doğan da AKP'ye sitem etti: Emek verdiğim parti keşke...

Nihat Doğan da AKP'ye sitem etti: Emek verdiğim parti keşke...
Geçmişte AKP'ye oy verdiğini belirten şarkıcı Nihat Doğan, AKP'ye kırgın ve üzgün olduğunu belirtti.

Nihat Doğan da AKP'ye sitem etti: Emek verdiğim parti keşke...

Katıldığı programda AKP ile ilgili sorulan soru üzerine şarkıcı Nihat Doğan, AKP'nin eski özgürlükçü, insan odaklı çizgisinden koptuğunu ifade ederek, "AK Parti'ye kızgın değilim. Üzülüyorum sadece. Emek verdiğim parti keşke o kuruluş kodlarında kalsaydı diyorum" dedi.


Biz10 TV'de Zeynep Uzun'un sorularını yanıtlayan şarkıcı Nihat Doğan, özellikle Twitter paylaşımlarına bakıldığında daha muhalif göründüğüne ilişkin yoruma şu yanıtları verdi:

"Ben halkımı çok seviyorum. Aslında siyaset halka hizmet sanatıdır. 5-6 yıldır da siyaset falan konuşmuyorum. Konuşmamaya da özen gösteriyorum çünkü siyaset yapmamdaki en büyük neden de o halka hizmet etme sanatının içinde olma arzu ve isteğim çünkü sen olmazsan bu sefer daha çok rant peşinde koşan, siyaseti rant aracı olarak kullanan insanlar güruhu oluşuyor. Birilerinin çıkıp bu düzene karşı gelmesi, siyaseti çıkarı için değil siyasete katan insanlar olması gerektiğine inandığım için siyaset yaptım. O zamanın ruhuna baktığınızda da AK Parti'nin yola çıkış süreci, kodları gerçekten özgürlükçü, demokrat, daha insan odaklı, daha devletçilikten ziyade halkçı; reddedilmiş, inkar edilmiş, asimile edilmiş milletlerin haklarını kendilerine geri vereceği iddiasıyla bir vicdan partisi olarak yola çıkış hikayesi buydu. Ama daha sonra farklılıklar gösterebiliyor. 

Bugünkü AK Parti -ben artık şunu anladım, benim siyasetten anladığım o- o AK Parti değil. "Neden konuşmuyorsun?" diyorsun ya. Çünkü ben şunu gördüm. Her yapılan devrim kendi devrimcisini ehlileştiriyor. Ben bunu yaşadım, gördüm. Her rejim de, yola ortak akılla gelen herhangi bir hareket, hangisi olursa olsun, rejimi ele geçirip, sistemi ele geçirdikten sonra hiçbir fikre tahammülü kalmıyor, istişareyi ortadan kaldırıyorlar. Ben de herkesi eleştiririm. Ne bir siyasi partiye tapınırım ne siyasi bir lidere tapınırım. Hiçbir puta da tapınmam. Ben bu dünyaya putları yıkmaya gelmişim. Doğru birdir. Ben doğruyu takip ederim. Doğruyu terk edeni de terk ederim."


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar