Niğde esnafı Meral Akşener'e dert yandı: 20 senelik esnafım bir ay bile Bağ-Kur ödeyemedim

Niğde esnafı Meral Akşener'e dert yandı: 20 senelik esnafım bir ay bile Bağ-Kur ödeyemedim
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Niğde'deki gezisine  Ulukışla ilçesiyle başladı. Burada manav işleten bir esnaf yaşadığı problemleri Akşener’e şöyle aktardı: “Pandemi sürecinde manavlar kapanmadı ancak elbette tatmin edici değil. Kimse halinden memnun değil" dedi.

Akşener Niğde'deki gezisine  Ulukışla ilçesiyle başladı. Burada manav işleten bir esnaf yaşadığı problemleri Akşener’e şöyle aktardı: “Pandemi sürecinde manavlar kapanmadı ancak elbette tatmin edici değil. Kimse halinden memnun değil. Vergilerimiz fazla, tüm esnafın hali perişan. Kimse biz para kazanıyoruz, durumumuz iyi diyemez. Herkes gırtlağına kadar borcun içinde, pandemi sürecinde esnaflar desteklerden faydalanacak diyorlar, müracaat ediyoruz ancak müracaatlarımız asla kabul edilmiyor.

Desteği almayı bırakın, gerekli kriterlere uygun bulunmadığımız için başvurumuz bile onaylanmıyor. Çocuğumuzu Ulukışla gibi küçük bir yerde yaşadığımız için okutabiliyoruz. İstanbul, Ankara gibi büyükşehirlerde yaşasak ve bu şartlar altında çalışsak çocuk okutma gibi bir şansımız yok. Tüm ödemelerimiz ucu ucuna yetiyor onun dışında tek bir harcama bile yapamıyoruz. 20 senelik mükellefim Bağkur taksitimi bir ay bile ödeyemedim. Yapılandırma çıkarsa faizleri silinsin diye yapılandıracağım, taksitlerini yine ödeyemeyeceğim. Biz kasabın yolunu unuttuk. Bir tane kızım var o çok isterse ona alıyoruz.”

 

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar