NFC nedir, nasıl kullanılır?

NFC nedir, nasıl kullanılır?
İletişim ve bağlantı konusunda her geçen gün teknolojik gelişmeler devam ediyor. Bunlar içerisinde ise son dönemlerde NFC en merak edilen sistemler arasında yer almaktadır. Özellikle kablosuz bir bağlantı ile iletişim imkanı sağlayan bu yapının, tam olarak ne olduğu internet üzerinden de araştırılmaktadır. Hem İngilizce hem de Türkçe olarak uzun ismi bulunan bu kısaltma, birçok farklı cihaz üzerinden etkin bir bağlantı olanağı sağlıyor.

NFC Aynı zamanda Near Field Communication şeklinde ifade edilmektedir. Türkçe karşılığı olarak ise ‘Yakın Alan İletişimi’ şeklinde ifade edilmektedir. Adından da Anlaşılacağı üzere NFC yakın alan bir kablosuz iletişim sistemidir.

NFC NASIL KULLANILIR?

Akıllı telefonların ya da buna benzer farklı cihazların, birbirine dokunarak ya da yakın bir mesafe üzerinden iletişim kurması ile gerçekleşir. Bu iletişim en fazla 10 cm kadar mesafe olmalıdır ve bu doğrultuda radyo dalgaları üzerinden iletişim sağlanır. Ayarlar kısmından bağlı cihazlar bölümüne giriş yapılarak NFC sistemi seçilmek suretiyle iki farklı cihaz birbiriyle etkin bir şekilde kablosuz bağlantı kurabilir. Yapılan etkinleştirme ile beraber sistem aktif hale gelir ve karşılıklı olarak bilgi alışveriş imkanı sağlanır.

NFC HANGİ TELEFONLARDA VAR?

 Günümüzde birçok farklı marka üzerinden NFC bu cep telefonu markalarının değişik modellerin de yer almaktadır.

 - Apple

 - Alcatel

 - Asus

 - Blackberry

 - Cat

 - General Mobile

 - Google

 - HTC

 - Huawei

 - Lenovo

 - LG

 - Meizu

 - Microsoft

 - Nokia

 - One Plus

 - Samsung

 - Sony

 - Xiaomi

 - Vestel

 - ZTE

 Bu şekilde yukarıda verilen tüm cep telefon markalarının değişik modelleri için NFC sistemini kullanmak mümkün.

 NFC NE İŞE YARAR?

NFC sistemi kısaca kablosuz bir bağlantı imkanı sağlamaktadır. Radyo dalgaları aracılığıyla bağlantı kurması ile beraber, etkin bir bilgi alışverişi imkanı sağlamaktadır. Aynı zamanda hem uzaktan bağlantı hem de dokunarak bağlantı kurduğunu söylemek mümkün. Android ve iOS gibi akıllı telefonlar üzerinden veri gönderip alışverişini sağlamak amaçlı günümüzde önemli bir yere sahiptir. Böylece herhangi bir kablolu bağlantıya gerek olmadan, farklı cihazlar üzerinden senkronize ederek etkin bir şekilde alışveriş olanağı sağlanıyor. Günümüzde neredeyse akıllı telefonların önemli bir kısmında yer aldığını dile getirmek mümkün.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar