Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Fatih Ergin

Fatih Ergin

25. SAAT

Neymiş? "milletin iktidarı" imiş?

Toplanın ey ahali…

Halis muhlis "yerli ve milli" olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin yeni bir hikmeti ortaya çıktı.

Sayın reis, muhalefete; "Neymiş millet açmış. Bundan bahsediyorlar. Aç olarak dolaşanları, buyurun siz de doyuruverin." diyerek sitem etti…

Herkes hemencecik eleştirdi zat-ı şahane hazretlerini. İşin hikmetini göremedi ferasetsizler!

Bir tarafta yanaşma düzeni bir tarafta halk. Bu tabloda muhalefetin görevi, halkı doyuruvermek…

Görüyorsunuz ya, nam-ı diğer tek adam rejimimiz muhalefete de icraat imkânı sunuyor… 

Zaten böyle de olması gerekir… 

Öyle ya; 5 malum iş insanı başta olmak üzere yanaşma düzeni, Katar emirleri, yabancı ülkelerin çiftçileri var diğer tarafta. Kalan boşluğu da muhalefet doldursun!

Muhalefet halkı doyuruversin ama kendi belediyelerinin yardım kampanyalarında topladığı paralara el konulmasından da şikâyet etmesin!

İktidarın şanındandır ne de olsa böyle şeyler.

Demek ki Neymiş? "Milletin iktidarı" böyle olunuyormuş…

NATO ZİRVESİ'NDE ERDOĞAN'IN LAFINA MI İCRAATINA MI BAKACAKLAR?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında Nişasta Bazlı Şeker kotasının yükseltilmesine tepki gösterdi.

Akşener, "Lafa geldi mi, yerli ve milli olduğunu söyleyen bu iktidarın işi gücü, yabancılara kazandırmak. Kendi çiftçisi zor durumdayken, elin çiftçisini zengin eden de bunlar, kendi yetiştiricisi perişanken, angus alıp başka ülkeleri zengin eden de bunlar.

Kendi şeker fabrikalarını, yok pahasına satıp, stratejik bir ürünü, gayrı milli hale getiren de bunlar, yeni Amerikan Başkanı'na şirin görünmek için, Cargill'in şekerindeki zehir miktarını artıran da bunlar." şeklinde konuştu.

Öyle anlaşılıyor ki, Akşener de dünkü yazımda bahsettiğim gibi Biden ile görüşme öncesi ilk taviz olarak görüyor bu gelişmeyi…

Erdoğan ise bu Biden'a karşı atılan bu adıma rağmen partisinin grup toplatışındaki konuşmada, Brüksel'deki NATO Zirvesi kapsamında katılacağı oturumlarda, gündemdeki meseleleri muhataplarla ele alacağını, herhangi bir geri duruşun asla olmayacağını vurguladı.

Türk'ün pancar şekerinden değil, Amerikalının mısır şurubundan yana tavır alarak gidilen bir NATO Zirvesi'nde geri duruş olmayacağını vurgulamak…

Bence Erdoğan'ın zirvedeki muhatapları lafa değil, icraata bakacaktır…

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları