Neye ne kadar su harcıyoruz?

Neye ne kadar su harcıyoruz?
Su hayat demek! Tükendiğinde başımıza gelecekleri düşünmek bile korkunç. Peki, suyu nerede, ne kadar kullanıyoruz, nasıl tasarruf ederiz? İşte bazı ipuçları…

Banyo yerine duş alarak su tüketimini %25 azaltabilirsiniz. Duş alarak 40-60 litre su tüketirken banyo yaparak su tüketimi 120-150 litredir. Duş yapmak için ortalama 5-6 dakika yeterlidir. Böylece duş başına 55 litre su tasarruf edebilirsiniz.

10 dakikalık bir duşta kaç litre su harcanır?

Suyu daha iyi püskürten, ekonomik duş başlıklarını tercih etmek de bir başka önlem. Klasik duş başlıkları dakikada ortalama 15-20 litre su akıtırken, düşük akımlı aeratörlü duş başlıkları dakikada 9- 10 litre su tüketir. Böylece 5-6 dakikalık duş esnasında 90-120 litre yerine 45-60 litre su kullanmış olunur.

Neye ne kadar su harcıyoruz?

Bir insan, her gün, içmek için 5 litre, kişisel temizliği için 25 litre suya gereksinim duyuyor. Bir fincan kahve için 140 litre su harcanması gerekiyor. 1 litre süt için 800 litre, 1 kg buğday için 1100, 1 kg pirinç için 2300, 1 kg mısır için 900 litre su gerekiyor.

Bir kişi günde kaç litre su harcar?

Global ortalama su tüketiminin günde kişi başı 80 litre olduğunu, Türkiye’de ise kişi başı 190 litre su tüketildiğini belirten Beaulieu, ” Su kıtlığı demek, suyun kalitesinin düşüklüğü veya suyun miktar olarak azlığı anlamında. Bu hem gelişmiş hem de gelişmekte olan ulusları tehdit eden bir durum.” ifadelerini kullandı.

4 kişilik bir aile kaç ton su harcar?

4 kişilik bir ailede bu rakam yaklaşık 48 tondur. azaltırsa yaklaşık 18 ton suyu kurtarır. Sifonu gereksiz yere çekmeyin. Dört kişilik bir ailenin fertleri günde bir kez sifonu amacı dışında çekerse, yılda 16 ton su harcamış olur.

Bir sifon kaç litre su harcar?

“ Bir sifon, tek başına dokuz litre su alıyor.

Evde ne kadar su harcıyoruz?

Dünya genelindeki istatistiklere göre şehirde yaşayan bir insan günde ortalama 120 ila 250 litre arasında su tüketir. 4 kişilik bir ailenin aylık ortalama su harcaması 22 bin 200 litre yapıyor. TÜİK’in resmi su tüketim rakamlarına göre ise Türkiye’de günlük kişi başı ortalama su tüketimimiz 224 litre.

Kaç litre su içmek zehirler?

Hiponatremi belirtileri kısa sürede 3-4 litre su tüketimi sonucu görülebilmektedir.

Kilo başına kaç litre su içilmeli?

Kilonuzu,0.03 ile çarparak bulabilirsiniz. (Örn:59 kilosunuz x0,03=1,77 lt su içmeniz yeterli olacaktır.

Günde 3 litre su içmek ne işe yarar?

1 -Ağız kokusunu önler. 2-Kan hacmini artırır, hücreler için gerekli oksijen ve besini hızlı bir şekilde taşır ve kalbin daha sağlıklı olmasını sağlar. 3 -Kırık, kepek, dökülme gibi saç problemlerine engel olur. 4-Kabızlık ve bağırsak tembelliği gibi sindirim problemlerinin giderilmesini sağlar.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar