10 yıl sonra bir ilk: Yüzbinlerce abone kaybettiler

10 yıl sonra bir ilk: Yüzbinlerce abone kaybettiler
ABD merkezli film dizi platformu Netflix, 2022 yılına kötü başladı. Şirket tarafından bu yılın ilk çeyreğine ait açıklanan bilançoya göre, Netflix yılın ilk üç ayında 200 bin kadar abonesini kaybetti. Şirkete ait hisse fiyatlarında da düşüş yaşandığını belirtildi.

Dünyanın belki de en büyük dijital yayın platformu olan Netflix, yeni yıla büyük zararlarla başladı. ABD merkezli şirket, bu yılın ilk çeyreğine ilişkin bilançosunu açıkladı. Netflix tarafından açıklanan verilere göre, şirketin yılın ilk çeyreğinde elde ettiği gelir, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 10 artışla 7,9 milyar dolara çıktı. Firmanın geliri, geçen yılın aynı döneminde 7,2 milyar dolar olarak kaydedilmişti.

Şirketin net karı ise ilk çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6 azalışla 1,6 milyar dolara geriledi. Netflix''in geçen yılın ilk çeyreğindeki net karı 1,7 milyar dolar olmuştu.

Firmanın hisse başına düşen karı da aynı dönemde 3,75 dolardan 3,53 dolara indi.

NETFLİX İÇİN BİR İLK

Netflix''in abone sayısı ise yılın ilk çeyreğinde 200 bin kişilik azalış gösterdi. Bu dönemde Netflix''in abone sayısının 2,5 milyon kişi artması bekleniyordu. Mart ayı başında Ukrayna''ya yönelik saldırısı sonra Rusya''daki hizmetini askıya alma kararı Netflix için 700 bin üyenin kaybıyla sonuçlandı. En son Ekim 2011''de abone kaybı bildiren Netflix, abone kaybının yılın ikinci çeyreğinde de devam etmesinin ve söz konusu kaybın 2 milyonu bulmasının beklendiğini kaydetti.

Şirketin yeni abone sayısı ise 221,6 milyon oldu. (AA)

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar