Neslican Tay’ın cenazesi hastaneden alındı

Neslican Tay’ın cenazesi hastaneden alındı
Kansere karşı mücadelesiyle milyonlara umut olan Neslican Tay'ın cenazesi, hayatını kaybettiği hastaneden alındı.

Bir süredir yoğun bakımda tedavi gören ve Twitter’da binlerce kullanıcının yardım kampanyası başlattığı Tay, dördüncü kez yakalandığı kansere yenik düştü. Tay’ın cenazesi hayatını kaybettiği hastaneden Rize’ye doğru yola çıktı.

“NESLİHAN BACAĞININ YANINA GÖMÜLECEK”

Neslican Tay’ın dayısı Ömer Yazıcı yaptığı açıklamada, “Bu süreçte bizi bırakmayan yanımızda olan herkese teşekkür ediyorum. Sağolsunlar, varolsunlar. Neslican’ı dün gece kaybettik. Ama Neslican’ın bedenini kaybettik. Neslican’ın ruhu ve başlattığı savaş, başlattığı mücadeleyi miras olarak vasiyet olarak kabul ettik. Devam ediyoruz, devam ettireceğiz” dedi.
Yazıcı, “Bu konuda Türkiye’deki bu hastalıkla mücadele eden bütün herkese vermiş olduğu umudu ayakta tutmak için Neslican’ın ruhunu yaşatacağız, yaşatmaya devam edeceğiz. Bu konuda gerek sosyal medyadaki takipçi dostlarımız olsun, gerek buradaki arkadaşlarımız olsun gerek basında görevli arkadaşlarımız olsun, herkesin elinden geleni yapacağını biliyoruz. Neslican’ın bize bırakmış olduğu mücadelenin mirasını yaşatacağız. Neslican’ın sadece bedenini kaybettik. Neslican son nefesine kadar savaştı. Bunu çok rahatlıkla sürekli yanında olan birisi olarak söylüyorum. Bunun anlamı şu, bıkmadı, bırakmadı, salmadı belki onun yerinde bizler olsaydık çok daha erken pes ederdik o etmedi. Neslican’ı kaybetmedik, Neslican’ın sadece bedenini kaybettik. Ruhu yaşayacak, bizimle. Neslican’ın annesinin ve kendisinin istediği bir şey vardı. Biz iki sene evvel, Neslican’ın bacağını kestiğimiz zaman bacağını bırakmamıştık hastanede. Onu memleketimizde, Rize’de gömmüştük. Cenazesini de bacağının yanına, bedenini bütünleştireceğiz orada. Cenazesi Rize’de olacak. Yarın Rize Sahil Camii’nde öğlenden sonra cenaze namazını kılıp aile kabristanımıza defnedeceğiz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar