Nefes darlığı şikayetiyle hastaneye gitti genzinden 4,5 santimetrelik kitle çıktı

Nefes darlığı şikayetiyle hastaneye gitti genzinden 4,5 santimetrelik kitle çıktı
Nefes darlığı ve yutkunma şikayetiyle hastaneye başvuran kişi, gırtlak bölgesindeki 4,5 santimetrelik kitle çıkarılarak sağlığına kavuştu.

38 yaşındaki Ertuğrul Engin''in, iki yıl önce nefes darlığı ve yutma şikayeti başladı. Aynada baktığında geniz bölgesinde bir kitle fark eden Engin, hastanelere başvurdu.

Engin’in genzinden gırtlağına kadar uzanan kitle tespit edildi. Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine giden Ertuğrul Engin’e KBB uzmanı Doç. Mehmet Emre Sivrice başkanlığındaki ekip tarafından, endoskopi destekli operasyon yapıldı. Kitle başarılı bir biçimde çıkarıldı. Kitlenin, 4,5 santimetre olduğu görüldü. Sağlığına kavuşan Engin, gazetecilere yaptığı açıklamada, aylarca yemek yemekte zorlandığını, nefes darlığı çektiğini söyledi. Ameliyatın riskli görüldüğünü vurgulayan Engin, "Gece uyurken güçlük çekiyordum. Ameliyat sonrası nefes almam düzeldi, hiçbir problemim kalmadı." şeklinde konuştu.

OPERASYON LİTERATÜRE GİRECEK

Operasyonu gerçekleştiren Doç. Dr. Sivrice yaşananları anlattı:

“Dilin arkasına kadar sarkan yumruk büyüklüğünde bir kitle tespit ettik.Burnundan girip genzine baktığımızda kitlenin oradan başladığını, aşağı doğru sarktığını fark ettik. Bunun üzerine radyolojik değerlendirmeleri yapıldı. MR çekildikten sonra geniş tabanlı ama genzine tutunan bir kitle olduğunu gördük. Özellikle ağız içinde daha aşağıda gırtlak bölgesinde görülen çok nadir vakalardandı. Genizden başlayan kitle aşağı doğru sarkıyordu. Operasyonumuz başarılı geçti, nadir vakalardan olduğu için literatüre bildireceğiz."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar