Necmettin Kesgin'in 'müstehcen çocuk görüntüsü bulundurmak'tan aldığı ceza kesinleşti

Necmettin Kesgin'in 'müstehcen çocuk görüntüsü bulundurmak'tan aldığı ceza kesinleşti
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a seçimler öncesinde yönelttiği suçlamalarla gündeme gelen Necmettin Kesgin'in istinaf başvurusu reddedildi.

Kesgin'in cezası kesinleşti

Kesgin'in ‘müstehcen çocuk görüntüsü bulundurmak'tan aldığı 3 yıl hapis ve bin gün adli para cezası kesinleşti. 

T24'ün haberine göre 28 Nisan'da oy birliği ile alınan kararda, “Yapılan incelemede vicdani kanının oluştuğu, duruşma sürecini yansıtan tutanaklar, belgeler ve gerekçe içeriğine göre yapılan incelemede; atılı eylemin sanık tarafından işlendiği ve doğru olarak nitelendirildiği, kanunda öngörülen suç tipine uyduğu, cezayı artırıcı ve azaltıcı sebeplerin nitelik ve derecesinin dosyaya uygun olarak takdir edildiği anlaşılmış, incelenen dosyaya göre verilen hükümde bir isabetsizlik bulunmadığından sanık müdafinin istinaf talepleri yerinde görülmemiş olmakla istinaf başvurusunun esastan reddine karar verildi” denildi.

ÇOCUK İSTİSMARINA YÖNELİK 153 FOTOĞRAF VE 17 VİDEO

Necmettin Kesgin hakkında çocuk istismarı suçundan hazırlanan iddianamede ise şu ifadeler yer alıyor: “Kesgin hakkında çocuk istismarı suçlamasıyla hazırlanan iddianamede bilgisayarından çıkan delillere yer verildi. İddianamede, Kesgin'in bilgisayarından çocuk istismarı ile ilgili 153 fotoğraf ve 17 adet videoya ulaşıldığı bilgisine yer verildi.

suc-ic-001.jpg

NELER YAŞANDI?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile 600 bin liralık senedin tahsili konusunda davalık olan iş insanı Necmettin Kesgin, 'Çocuklara ilişkin müstehcen görüntü bulundurmak' suçundan 3 yıl hapis ve 1000 gün adli para cezasına çarptırıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar