Necati Doğru: Umutları öldü, 19 yıllık gemi battı... AKP'nin alt kadroları bir bir terk ediyor

Necati Doğru: Umutları öldü, 19 yıllık gemi battı... AKP'nin alt kadroları bir bir terk ediyor
Sözcü yazarı Necati Doğru, bugünkü yazısında AKP'nin alt kadrolarında birbiri ardına yaşanan istifalara dikkati çekti. Doğru, "Bunlar alt kadrolar. Umutları öldü. Gemiyi terk ediyorlar. 19 yıllık gemi battı" ifadelerini kullandı.

Sözcü gazetesi yazarı Necati Doğru, bugünkü “Biat denizinin 19 yıllık gemisi battı” başlıklı yazısında AKP’nin alt kadrolarında birbiri ardına yaşanan istifaları kaleme aldı. Doğru, “Bunlar alt kadrolar. Umutları öldü. Gemiyi terk ediyorlar. 19 yıllık gemi battı.” diye yazdı.

Doğru, bugünkü yazısında, Ankara'da Mamak Belediyesi'nde AKP'li kadın Meclis üyesi Esra Yılmaz'ın "…ben sizi belediyedeki akraba çetelerinizle, maşalarınızla, teşkilattan üstün iş adamlarınızla baş başa bırakıyorum… Bir kadın ve anne olarak hakkımı helal etmiyorum…" diyerek istifa ettiğini; istifa eden bir diğer isim 17 yıl il başkanlığı başta olmak üzere yönetici olarak çalışan Sedat Yalçın'ın, "Partinin eski halinin kalmadığını görüyorum.
 
Donanımlı isimler dışarı atıldı. Her alanda liyakatten kaçış var. Belli kesim Tayyip Bey'i sevdiği için oy veriyor ama Bursa Merkez'de parti sıfır" sözlerini; Rize'nin Pazar İlçesi AKP'li Belediye Meclis Üyesi Mehmet Engin'in de, "Belediye binası tabelasından T.C. yazısı silindi. Yeniden T.C. yazılı tabela asılsın diye iki kez önerge verdim, asmadılar" diyerek görevinden ayrıldığını hatırlattı.

AKP'deki istifaları köşesine taşıyan Necati Doğru, “İktidar partisine 19 yıldır omuz veren alt kadro; “Mafyadan maaşlı siyasetçinin kim olduğunu” ve bağlantılarının devlet üst kademesinde kimlere kadar ulaştığını Bakan'dan, Meclis Başkanı'ndan, Parti Genel Başkanı'ndan değil PEKER'den öğrenecekler. Hiçbir siyaset gemisi, en biatçı denizde bile bu günah yükünü taşıyamaz. Gemi batıyor.” dedi.

Necati Doğru, yazısının son kısmında şunları kaydetti:

“Henüz mürekkebi kurumadı, geçen haftanın haberiydi: Rize'nin yol üst geçitlerine “Burası Rize, söz söyletmeyiz Reis'e…” yazıları asmışlardı. Rize'nin Pazar İlçesi AKP'li Belediye Meclis Üyesi Mehmet Engin de “Belediye binası tabelasından T.C. yazısı silindi. Yeniden T.C. yazılı tabela asılsın diye iki kez önerge verdim, asmadılar” diyerek AKP'den istifa etti. Geçen haftanın bir başka haberi de şuydu: Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Mumcular Mahallesi'nde yaşayan ve önce MHP'den iki dönem ve sonra AKP'den bir dönem Mumcular Belediye Başkanlığı yapan Kazım Avcı da “Benim için AK Parti, artık AK değildir” diyerek partisinden istifa etti. 

“Dindar insan, Allah'tan korkar, yolsuzluk yapmaz” inancında olanlar da gördükleri karşısında hayatlarının şokuna uğradılar.

Bunlar alt kadrolar."


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar