Ne demişti Erdoğan: Neymiş, millet açmış... Vatandaş eti artık "askıdan" alabiliyor

Ne demişti Erdoğan: Neymiş, millet açmış... Vatandaş eti artık "askıdan" alabiliyor
Semt kasabı "Askıda et" kampanyasıyla ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor. Kasap Veysel Günal: "Şu ana kadar 60 kişiyi tespit ettik, bir haftadır dağıtıyoruz" dedi.

İstanbul Esenler'de üç kuşaktır aile kasaplığı yapan Veysel Günal, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ekonomik durumu bozulan, ihtiyaç sahibi aileler için askıda et kampanyası başlattı. Günal, salgın sürecinde zor durumdaki insanlarla dayanışmak için "askıda et" kampanyası başlattığını dile getirerek, "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımız, belediyelerimiz çok güzel yardımlarda bulunuyor. Biz de mahalle kasabı olarak 'Askıda et neden olmasın?' diye düşünüp harekete geçtik" dedi.

HER AİLEYE AYDA BİR KEZ

60 yıldır aynı yerde kasaplık yaptığı için hem çevreyi iyi tanıdığını hem de müşterilerinin kendilerine güvendiğini dile getiren Günal, ekonomik durumu iyi olan müşterilerin ihtiyaç sahibi aileler için fazladan ödeme yaptığını söyledi. Biriken miktara göre kendilerinin de ihtiyaç sahiplerine et dağıttıklarını aktaran Günal, şöyle konuştu: "Mahalleyi tanıdığımız için ekonomik durumu iyi olmayanları biliyoruz. Onları dükkana davet edip, böyle bir dayanışma kampanyası olduğunu söyleyip etlerini teslim ediyoruz. Onlar da çok memnun olup dua ediyorlar. Bu da bizim için çok değerli. Paketlere yarım kilo kıyma, yarım kilo kuşbaşı ve yanında bütün tavuk ya da but gibi ürünleri koyuyoruz. Şu ana kadar mahallemizde 60 kişiyi tespit ettik, bir haftadır dağıtıyoruz. Bu yardımı ihtiyaç sahibi her aileye ayda bir kez yapmak istiyoruz." Fikrini kasaplık yapan diğer arkadaşlarıyla da paylaştığını ve onların da kampanyaya başlama kararı aldığını belirten Günal, kendi mahallesi dışındaki ihtiyaç sahiplerine de ulaşmak istediğini sözlerine ekledi.

"NANKÖRLÜK, PARAYLA DEĞİL"

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında "Bakıyorsunuz, sözde siyasi parti genel başkanı olarak çıkıp konuşanlara, durmadan hep iftira... Neymiş, millet açmış. Bundan bahsediyorlar. Aç olarak dolaşanları, buyurun siz de doyuruverin. Biz ne gerekiyorsa bütün bu sürecin içerisinde, bütün imkanlarımızı seferber ederek bunları yaptık. İşçilerimize, esnafımıza yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Bu konuda en ufak bir aksama söz konusu değil. Yapılandırmaysa bütün yapılandırmaları yapıyoruz. Ama nankörlük, biliyorsunuz parayla değil. Onlar yine nankörlüğe devam ediyorlar. Varsın devam etsinler" demişti.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar