NATO, Türkiye'nin S-400 denemelerine ilişkin olarak açıklama yaptı

NATO, Türkiye'nin S-400 denemelerine ilişkin olarak açıklama yaptı
Türkiye'nin Sinop'ta S-400 denemeleri yaptığına ilişkin iddialara NATO'dan cevap geldi. NATO'dan yapılan açıklamada, "S-400, NATO'nun hava ve füze savunma sistemlerine entegre edilemez" denildi.

NATO'dan Türkiye için kritik S-400 açıklaması

Türkiye'nin S-400 sistemlerini denediğine ilişkin haberler üzerine NATO'dan da açıklama geldi. Açıklamada, “Türkiye’nin S-400 hava savunma sistemi ile ilgili yaptığı herhangi bir test üzücüdür" ifadeleri yer aldı. NATO, "S-400, NATO'nun hava ve füze savunma sistemlerine entegre edilemez" dedi. 
Bloomberg'de yer alan habere göre, ABD'nin ardından NATO'dan da Türkiye'nin S-400 hava savunma sistemleri dinlediğine dair açıklama yapıldı. E-posta üzerinden yapılan açıklamada, "Türkiye'nin S-400 hava savunma sistemleriyle ilgili yaptığı denemeler doğruysa, üzücü olur. Türkiye'nin alternatif çözümler bulmak için müttefikleriyle çalışması önemlidir" ifadeleri yer aldı. 
Açıklama şöyle devam etti: "Sistem, müttefiklerinin uçak filosu sistemine risk oluşturabilir ve NATO müttefikleri arasında ilişkileri etkileyebilir. Bu Türkiye'nin ulusal bir kararı fakat S-400, NATO'nun hava ve füze savunma sistemlerine entegre edilemez" 
ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Jonathan Hoffman da Türkiye'nin S-400 sistemlerini denediğine ilişkin haberler üzerine, "Bu haberler doğru ise Savunma Bakanlığı bu testi güçlü bir şekilde kınıyor." açıklamasında bulunmuştu. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar