NASA'dan Türkiye'deki orman yangınlarıyla ilgili açıklama

NASA'dan Türkiye'deki orman yangınlarıyla ilgili açıklama
Türkiye'de çıkan yangınlara ilişkin uydu görüntülerini paylaşan Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'nden (NASA) orman yangınlarına ilişkin açıklama yapıldı.

NASA'nın resmi internet sitesinden yapılan paylaşımda, "Şiddetli bir sıcak hava dalgasının ve aylarca süren kuru havanın ortasında Türkiye, son yılların en kötü orman yangınlarından bazılarıyla karşı karşıya" ifadelerine yer verildi.

Yangınların günlerdir sürmesi ile ilgili açıklamalara da yer verilen paylaşımda "Yangınlar hala kuvvetli rüzgarlar, 40 santigrat derecenin üzerindeki hava sıcaklıkları ve düşük nem ile besleniyor" denildi.
 
HaberGlobal'de yer alan habere göre, Dünya genelinde bir sıcaklık artışı olduğuna vurgu yapan NASA, Güney Avrupa'nın büyük bir bölümünün 1980'lerden beri görülmeyen aşırı sıcaklar ile kavrulduğunun altını çizdi.

"Geçtiğimiz ay hem Yunanistan hem de Türkiye'de ulusal sıcaklık rekorları kırıldı" diyen NASA, Yunanistan ve Lübnan'da da yangınların sürmekte olduğuna dikkat çekti.

GÖRÜNTÜLER  PAYLAŞILDI

Yangın bölgelerini uyduları ile takip eden NASA, yeni görüntüler de paylaştı.

NASA'nın "FIRMS" adını verdiği Yangın Bilgilendirme ve Kaynak Yönetimi sistemi, uyduları kullanarak dünyanın dört bir yanındaki yangınları takip edebiliyor. NASA, Türkiye'de çıkan yangınlara ilişkin uydu görüntülerini paylaştı. Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesinin (NASA) paylaştığı fotoğraflara göre Türkiye'de çıkan yangınların boyutu ve tüm Akdeniz'e yayıldığı görülüyor.

nasa-tw.jpg

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar