NASA’dan dikkat çeken uyarı: Tarihin en yüksek seviyesinde!

NASA’dan dikkat çeken uyarı: Tarihin en yüksek seviyesinde!
NASA ve Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi (NOAA) tarafından yapılan bağımsız analizlere göre, “Dünya’nın 2021’deki ortalama sıcaklığı, her geçen gün artarak rekor kırıyor. Goddard Uzay Araştırmaları Enstitüsü’ndeki (GISS) bilim insanlarına göre, tehlike çanları çalıyor.

NASA’dan dikkat çeken uyarı

NASA’nın önde gelen iklim modelleme ve değişikliği araştırma merkezi (GISS) direktörü Gavin Schmidt, hem NOAA’nın hem de NASA’nın analizlerine dikkat çekerek, Dünya’nın uyarıcı sinyaller verdiğini söyledi. İşte ayrıntılar…

2021, DÜNYA TARİHİNİN EN SICAK ALTINCI YILI OLDU

Toplu olarak son sekiz yıl, modern kayıt tutmanın 1880’de başlamasından bu yana en sıcak yıllar oldu. Bu yıllık sıcaklık verileri, bilim adamlarına gezegenin ısındığını söyleyen küresel sıcaklık kaydının bir parçasını oluşturuyor. NASA’nın sıcaklık kaydına göre Dünya 2021’de, sanayi devriminin başlangıcı olan 19. yüzyılın sonları ortalamasından yaklaşık 1,1 santigrat derece daha sıcaktı.

NASA Yöneticisi Bill Nelson yüksek sıcaklıklar hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Gezegenimizdeki en sıcak 10 yılın sekizi geçtiğimiz on yılda gerçekleşti ve bu, ülkemizin ve tüm insanlığın geleceğini korumak için cesur eylemlere duyulan ihtiyacın altını çiziyor. NASA’nın Dünya’nın nasıl değiştiğine ve ısındığına dair bilimsel araştırması, tüm dünyadaki topluluklara rehberlik ederek insanlığın iklimin yıkıcı etkilerini hafifletmesine yardımcı olacak.”

Dünya’nın bu ısınma eğilimi, atmosfere karbondioksit ve diğer sera gazlarının emisyonunu artıran insan faaliyetlerinden kaynaklanmakta. Gezegenimiz son dönemde küresel ısınmanın etkilerini hızla hissetmeye başladı: Kuzey Kutbu deniz buzu kırıldı, deniz seviyeleri yükseldi, orman yangınları daha şiddetli hale geldi ve hayvan göçü kalıpları bile değişti. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar