Narsistler strese daha mı dayanıklı?

Narsistler strese daha mı dayanıklı?
Queen's University Belfast'ten araştırmacılar, narsist olmanın kişinin akıl sağlığını nasıl etkilediğini keşfetmek için araştırma yaptı.

Narsistler strese daha mı dayanıklı?

Araştırma, büyüklenmeci narsizm özellikleri sergileyen bireylerin stres ya da depresyon yaşama ihtimalinin daha düşük olabileceğini iddia etti.

Amerikan Psikoloji Birliği'ne (American Psychological Association) göre, narsist kişilik "aşırı öz-kaygı ve kedine aşırı değer biçmeyle karakterize ediliyor."

Bazı kişiler narsist kişilik özelliklerine kötü gözle baksa da çalışmanın araştırmacıları narsist olmanın "olumlu sonuçlara yol açabileceğini" savunuyor.

Personality and Individual Differences ve European Psychiatry bilim dergilerinde yayımlanan araştırmada, ekip üç farklı çalışmadan 700 kişiyi değerlendirdi.

Üç çalışmadaki katılımcılardan da subklinik narsizmi, zihinsel dayanıklılığı, depresyon semptomlarını ve algılanan stresi ölçecek, kendilerine dair soruların bulunduğu anketi doldurmaları istendi.

Bilim insanları narsizmin iki baskın türünün bulunduğunu ana hatlarıyla açıkladı: Büyüklenmeci ve kırılgan.

Bu yıl Bowling Green State Üniversitesi'nin ABD'de yaptığı bir araştırmaya göre 18 ila 25 yaşındaki genç yetişkinler, en narsist kuşağın kendi nesilleri olduğuna inanıyor.

Araştırma ayrıca, genç yetişkinlerin narsist diye etiketlendikleri için "sıkıntılı" hissettiklerini ortaya koymuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar