Nagehan Alçı'dan Bakan Koca'ya eleştiri: "Acaba bunları düşündünüz mü?"

Nagehan Alçı'dan Bakan Koca'ya eleştiri: "Acaba bunları düşündünüz mü?"
Habertürk yazarı Nagehan Alçı, izdihama neden olan Ayasofya'daki cuma namazına ilişkin bir yazı kaleme alarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya korona virüsle ilgili bazı sorular yöneltti.

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, bugün Ayasofya'daki cuma namazını yazdı.

İzdihama neden olan, sosyal mesafe kuralına uyulmayan, maskesiz vatandaşların da görüldüğü Ayasofya'daki cuma namazına ilişkin Alçı'dan eleştiri geldi. 

Alçı, "Binlerce insanın dipdibe İstanbul sokaklarında yürümesi, omuz omuza namaz kılması, bariyerleri zorlaması Covid riskini katlamayacak mı?" diye sordu.

"SAYIN KOCA BUNLARI DÜŞÜNMÜŞ MÜDÜR?"

Nagehan Alçı'nın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya yönelttiği eleştiri yazısı şöyle:

Ayasofya’nın dışındaki görüntüler binlerce insanın heyecan ve mutluluğunu gösteriyordu ancak bir yandan da beni derin bir endişeye sevk etti.

Pandemi sürecindeyiz. Aylardır sosyal mesafe konusunda uyarılar yapılıyor. Daha birkaç hafta öncesine kadar camiler kapalıydı.

Durum böyle iken, binlerce insanın dipdibe İstanbul sokaklarında yürümesi, omuz omuza namaz kılması, bariyerleri zorlaması Covid riskini katlamayacak mı?

Tek bir kişide bile virüs olması yüzlerce yeni vaka demek.

Acaba içeride namaz kılarken Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca bunları düşünmüş müdür?

Her gün bizleri kalabalıklara girmeme konusunda uyarırken kendisi büyük bir kalabalığın tam ortasında olmanın getirdiği tezatı herhalde aklında geçirmiştir…

Geç açıklanan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle İçişleri bakanı Süleyman Soylu çok ağır eleştirilere maruz kalmıştı. Dünkü kalabalıklar o gecekini kat be kat aşıyor. Bir hafta-10 gün sonra sonuç çok ağır olursa ne yapacağız?

Ayasofya kararını doğru bulduğumu ifade etmiş bir gazeteci olarak bu endişelerimi de yazmak durumundayım.

Bu kararın heyecanı Covid tehlikesini geri planda bırakmış görünüyor… İçeri alınanlardan test istendi ama ya dışarıdakiler?

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar