Nadal 4. oldu

Nadal 4. oldu
Toprak kort turnuvalarından üst üste zaferlerle ayrılan İspanyol raket, rakibi Federer'i geride bırakarak ATP sıralamasında 4'üncü oldu.

Nadal 4. oldu

Toprak kort sezonunda katıldığı turnuvalarından üst üste zaferlerle ayrılan İspanyol tenisçi Rafael Nadal, Profesyonel Tenisçiler Birliği (ATP) sıralamasında ilk 4'e girdi.

Ülkesi İspanya'da düzenlenen ve dün sona eren Madrid Açık Tenis Turnuvası tek erkekler finalinde Avusturyalı rakibi Dominic Thiem'i 2-0 yenerek organizasyonda 5. kez kupayı kaldıran 30 yaşındaki Nadal, toprak korttaki şampiyonluklarının karşılığını ATP klasmanında bir sıra daha yükselerek aldı.

Geçen yıl yaşadığı sakatlık problemlerinden sonra bu seneye çok iyi başlangıç yapan ve 6. kez final maçı oynayan Nadal, toprak kort sezonunda Monte Carlo, Barcelona ve Madrid'de yaşadığı şampiyonlukların ardından ATP klasmanında 4. sıraya yükseldi.

İlk grand slam turnuvası Avustralya Açık'ın ardından Indian Wells ve Miami Açık'ta şampiyon olarak rakiplerine gözdağı veren ancak toprak kort sezonunda Fransa Açık'a kadar hiçbir turnuvada mücadele etmeme kararı alan İsviçreli tenisçi Roger Federer, Nadal'ın şampiyonluklarının ardından beşinci sıraya geriledi. 

Nadal'ın 9 kez şampiyonluk sevinci yaşadığı sezonun ikinci grand slam turnuvası Fransa Açık, 22 Mayıs'ta başlayacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar