n11'den 'Put Adam' skandalı!

n11'den 'Put Adam' skandalı!
Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret içeren skandal kitap Put Adam hakkında soruşturma başlatılırken söz konusu kitabı kendi sitesinden satışa çıkaran e-ticaret sitesi n11'in vatandaşların tepkisine rağmen 'bile bile' kitabı satmaya devam ettiği ortaya çıktı.

Geçtiğimiz ay ortaya çıkan ve Mustafa Kemal Atatürk'e hakaretlerin yer aldığı Put Adam isimli roman hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu tarafından soruşturma başlatıldı.

Yeniçağ'dan Erdem Avşar'ın haberine göre kitabın satışa çıkarılmasının ardından e-ticaret sitesi n11.com ile iletişime geçen Ergün Tekin isimli bir vatandaş, skandal kitabın satıştan kaldırılması için firmaya başvuruda bulundu.

n9.jpg

Kitabın içeriğinin belirtilmesine rağmen kitabı satıştan çekmeyen n11.com'un kitabı tanıtım metni ise dikkat çekti. Söz konusu kitap için "Efsane" nitelendirmesinde bulunan sitenin, kitabın bakanlıktan onay aldığını savunması ise dikkat çekti.

n8.jpg

"AYNEN BİLE BİLE"

Öte yandan n11.com üzerinden kitabı basan yayın evi ile de iletişime geçen vatandaşın aldığı cevap ise kitabın basılmasındaki niyeti gözler önüne seriyor.

Yayın evine kitap hakkındaki şikayetini ileten vatandaşın, “Put Adam kitabını satarak bu ülkenin kurucusu M. Kemal Atatürk hakkında düzmece dolu iftiralarla insanların beynini yıkamaya kalkışarak bu vatana ihanet etmektesiniz. Ve bile bile bunu da yapıyorsunuz. Bu ülkenin kurucusuna ihanet ettiğinizi biliniz” mesajına gelen cevap ise şöyle; "Aynen bile bile"

Yayın evinin skandal cevabının ardından suç duyurusunda bulunduğunu belirten vatandaş, yapılan bütün yazışmalara ve n11.com'a yaptığı uyarılara rağmen skandal kitabın soruşturma açılana kadar satıştan kaldırılmadığını belirtti.

YAYINEVİNİN KİTAPLARI SATILMAYA DEVAM EDİLİYOR

Yaşanan olayların ve soruşturma açılmasının ardından skandal kitabı satıştan kaldıran n11.com'un ise Zeynep Kitapevi isimli yayınevinin kitaplarını satmaya devam ettiği belirtildi. 

n7.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar