Müzik yasağına tepki büyük: Bir Alişan, Demet Akalın olamadık

Müzik yasağına tepki büyük: Bir Alişan, Demet Akalın olamadık
Korona virüs salgını tedbirlerinin kapsamı genişletildi. İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine salgın önlemlerine ilişkin genelge gönderdi. Genelgeye göre, restoran, kafe gibi içme-yeme ya da eğlence yerlerinde saat 24.00'ten sonra müzik yayınına izin verilmeyecek. Bu duruma tepki gösteren işletme sahibi ve müzisyen Hicran Koçman "ekmeğimizden elinizi çekin" diye isyan etti.

Müzik yasağına tepki büyük!

Okullar, fabrikalar, AVM'ler, ibadet yerleri açıkken, miting ve parti toplantıları yapılırken müziğin yasaklanması tepkiyle karşılandı. Kuşadası'nda kafe sahibi ve müzisyen Hicran Koçman, Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya sosyal medyadan “Allah rızası için ekmeğimizden elinizi çekin” diye seslendi.

yotguituo-001.jpeg

"DEVLET KILINI KIPIRDATMIYOR"

Sözcü'den Latif Sansür'ün haberine göre Koçman, sosyal medya hesabından, "Madem çalıştırmayıp sadece bizleri kapatıyorsunuz, o zaman koca devletimiz neden bizim faturalarımızı, kredilerimizi, kiralarımızı, mutfağımızı ödemiyor, kılını bile kıpırdatmıyor? Bu virüs müzikten nefret edip bir anda çoğalıyor mu? Neden sadece bizleri mağdur ediyor? Sizlere yakın ünlü camiadaki solistlerin konserlerine ödeme yaptığınızda hiçbirimiz beddua, sitem etmedik. Keşke bize de destek için konserler düzenlenseydi, keşke bize de gelir olanakları yaratılsaydı. Bir Alişan, bir Demet Akalın olamadık. Bizlerin mesleğini günahmış gibi düşünen herkesi Allah’a havale ediyorum, vicdanı ile bir an önce hesaplaşmasını temenni ediyorum. Müziğimizi, sanatımızı siyasetin pis ve kanlı ellerine teslim etmeyeceğiz" ifadelerini kullanarak yasaklara tepki gösterdi. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar