Mustafa Şentop'tan sözde soykırım açıklaması

Mustafa Şentop'tan sözde soykırım açıklaması
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, ABD Başkanı Biden'in skandal "soykırım" ifadeleriyle ilgili konuştu.

ABD'nin kararını 4 parti kınayacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Şentop, sözde "soykırım" iddiaları hakkında açıklamalarda bulunarak, "Ermenistan ve Ermeni diasporasının, 'Büyük Ermenistan' hayaline kapılarak Ermenileri sözde 'soykırım' iddialarıyla Türkiye'ye yönelik nefret duygularıyla tahrik etmelerinin bir sonucu olarak bölgesel istikrarsızlığın müsebbibi oldukları aşikardır." dedi.

Şentop,  Biden'ın açıklamalarına ilişkin, "Tarihi gerçekçilikten uzak açıklamalardır. Tarihi ve ilmi değişen hiçbir şey yok. Siyasi bir karar" ifadelerini kullandı.

Şentop'un açıklamaları şu şekilde: 

"Bizler savaş halinde bile olsak, insan olduğumuzu unutmayan bir milletiz. Kazanmak için canlı cansız her şeyi yok eden anlayışı kabul etmiyoruz. Azerbaycan vatandaşlarına yönelik Ermenistan tarafından işlenen savaş suçlarını kınıyorum.  

ABD Başkanı'nın sözde 'soykırım' açıklaması; hukuku, siyasi ve tarihi birikimini hiçe sayan bir açıklamadır. Bu, ABD'nin evrensel hukuk ve bilimle çelişkisini ortaya koyduğu gibi, Türkiye ve ABD arasındaki insan haklarına, hukukun üstünlüğüne ve karşılıklı dostluğa dayalı ilişkilerine zarar verecek mahiyette bir açıklamadır.

(Biden'ın 1915 olayları açıklaması) İlmi, tarihi hiçbir yeni bulgu, yeni hiçbir değerlendirme yoktur. Değişen tek şey siyasi karardır.

Ermenistan ve Ermeni diasporasının, 'Büyük Ermenistan' hayaline kapılarak Ermenileri sözde 'soykırım' iddialarıyla Türkiye'ye yönelik nefret duygularıyla tahrik etmelerinin bir sonucu olarak, bölgesel istikrarsızlığın müsebbibi oldukları aşikardır." 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar